Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2017-10-05

The Electrochemical Society Digital Library Deneme Erişimi



Elektrokimya ve katı hal bilimi konu alanlarında yayımlanmış 5 dergi, ECS’nin dünya çapında düzenlediği toplantılara ilişkin 500’den fazla tutanak ve bu toplantılarda sunulmuş teknik yayınların özetlerinden oluşan ve bu kaynaklara online erişim imkanı veren bir platform olan The Electrochemical Society Digital Library 03 Kasım 2017 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

The Electrochemical Society

Electro Chemical Society (ECS), elektrokimyasal ve katı hal bilimi ve teknolojisi (solid-state) konu alanlarındaki araştırmalar ile ilgili geniş bir koleksiyon sunan, uluslararası, kar amacı gütmeyen bir organizasyon olarak 1902 yılında kurulmuştur. The Electrochemical Society veri tabanının dünya çapında 70'den fazla ülkede 8.000'den fazla bilim adamı ve mühendis üyesi bulunmaktadır.

ECS’nin hedefi tüm dünya çapında yapılan akademik araştırmaları desteklemek için Elektrokimya - Katı Hal Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili temel ve uygulamalı araştırmalar gerçekleştiren bilim adamları ve mühendislere yeterli eğitim ve öğretim içeriklerini sağlamaktır.

The Electrochemical Society Digital Library Hakkında (ECS DL):

ECS DL elektrokimya ve katı hal bilimi konu alanlarında yayımlanmış 5 dergi, ECS’nin dünya çapında düzenlediği toplantılara ilişkin 500’den fazla tutanak ve bu toplantılarda sunulmuş teknik yayınların özetlerinden oluşan ve bu kaynaklara online erişim imkanı veren bir platformdur.

ECS Digital Library içerikleri aşağıdaki gibidir:

Journal of The Electrochemical Society

  • 1902 yılından günümüze erişim imkanı sunar.
  • Elektrokimya ve Katıhal Kimyası konu alanlarında en yüksek Etki Faktörü değerine sahip hakemli dergilerden biridir.
  • Piller ve Enerji Depolama, Kimyasal ve Biyolojik Alıcılar, Korozyon Bilimi ve Teknolojisi, Elektrokimyasal/Elektriksiz Birikim, Elektrokimya Mühendisliği, Enerji Hücreleri/Elektrolizler/Enerji Dönüşümleri, Organik ve Biyo-elektrokimya, Fiziksel ve Analitik Elektrokimya, Elektro Kataliz ve Foto-elektrokimya konularını ele almaktadır.
  • Chemical Abstracts (CAS), ChemPort, Dialog, INSPEC, ISI Science Citation Index ve SPIN Web gibi otorite indekslerde listelenmektedir.

ECS Journal of Solid-State Science and Technology

  • Katıhal bilimi ve teknolojisinin temel ve uygulamalı alanlarını kapsayan araştırma ve çalışmaların yayınlandığı hakemli bir dergidir.
  • 2012 yılından günümüze erişim imkanı sunar.
  • Katıhal Bilim ve Teknolojisini, Kimya ve Fizik bilimlerinin teorik ve deneysel yönleriyle ele almaktadır.
  • Chemical Abstracts (CAS), ChemPort, Dialog, INSPEC, ISI Science Citatiın Index ve SPIN Web gibi otorite indekslerde listelenmektedir.

ECS Transactions

  • ECS’nin dünya çapında düzenlediği toplantılara ilişkin 500’den fazla tutanağa 2005 yılından günüze erişim sunar.

The Electrochemical Society Interface

  • ECS tarafından üç ayda bir yayınlanan, elektrokimya ve katı hal alanlarındaki yeni fikirlere ve haberlere yer verilen bültendir.

Erişim adresine veritabanları linkinden deneme erişimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.

NOT: Tüm veri tabanlarında olduğu gibi deneme erişimindeki veri tabanları için de erişim üniversitemiz IP’leri üzerinden sağlanmaktadır. Üniversite içerisinden erişimde herhangi bir problem olmamakta, üniversite dışından erişmek isteyen kullanıcılarımızın kütüphane web sayfasında bulunan “Veri Tabanlarına Uzaktan Erişim” linkindeki yönergeleri takip ederek bağlanmaları gerekmektedir.