2018-02-08

Sobiad Atıf Dizini Aboneliği

Namık Kemal Üniversitesi olarak Sobiad Atıf Dizini aboneliğimiz başlamıştır.  Hiçbir kullanıcı adı veya şifreye ihtiyaç duymadan kurumumuz internet ağından Sobiad'a sınırsız  erişebilirsiniz.

Sobiad Atıf Dizini Hakkında

Sobiad, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri , Sağlık Bilimleri alanlarında yayınlanan toplamda 826 derginin indekslendiği, atıflarının bulunduğu bir veri tabanıdır ve aynı zamanda Türkiye merkezli en çok sosyal bilimler makalesinin bulunduğu milli bir indekstir.

Sobiad'da;

*  826 adet dergi bulunmaktadır.

*  220,492 adet makale bulunmaktadır.

*  5,047,777 adet atıf bulunmaktadır.

*  dergi, makale ve atıf sayıları gün geçtikçe artmaktadır.

Hangi özellikler mevcuttur?

Sobiad Atıf Dizini, en basit arayüzü hedefleyerek kullanıcıların atıflarını bulmasına olanak sağlayacak yardımcı araçlar sunmaktadır:

• Atıfta ara, İçerikte ara olmak üzere 2 farklı arama seçeneği mevcuttur.
  • Arama sonuçlarında yıllara göre sıralama seçeneği mevcuttur.
  • Her makale için yazar, özet, sayı, yıl, tür gibi bilgiler arama sonucundan makaleye tıklanarak erişilebilir, makaleler indirilebilir.
  • Bulunan sonuçlar kolayca yazdırılabilir, yazdırma öncesi düzenlenebilir.
  • Kurumsal kullanım sayısı ve makale indirme sayıları istatistik raporu olarak kuruma sunulur.
  • Mobil cihaz uyumlu bir hizmettir.

Erişim adresine veritabanları linkini  tıklayarak ulaşabilirsiniz.

NOT: Tüm veri tabanlarında olduğu gibi SOBIAD veri tabanı için de erişim üniversitemiz IP’leri üzerinden sağlanmaktadır. Üniversite içerisinden erişimde herhangi bir problem olmamakta, üniversite dışından erişmek isteyen kullanıcılarımızın kütüphane web sayfasında bulunan “Veri Tabanlarına Uzaktan Erişim” linkindeki yönergeleri takip ederek bağlanmaları gerekmektedir.