Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2017-10-04

ASCE Library Deneme Erişimi



1852 yılında kurulan The American Society of Civil Engineers (ASCE) 123.000’den fazla inşaat mühendisini temsil eden profesyonel bir dernektir. Dünyanın en geniş araştırma ve uygulama makalelerinin sunulduğu bu koleksiyon 03 Kasım 2017 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

  • Kuruluşunun üzerinden 150 yıldan fazla zaman geçmiş olan ASCE, bugün inşaat mühendisliği alanında mükemmellik konusunda dünya lideridir.
  • Dünyanın en geniş inşaat mühendisliği araştırma ve uygulama makalelerinin tam metinlerini içeren ASCE Online Research Library, tüm inşaat mühendisliği disiplinlerini kapsamaktadır.
  • 33 adet ASCE Dergisinin 1983 yılından günümüze dek olan tüm sayıları kapsamaktadır.
  • 2000 yılından günümüze dek olan 315 ASCE Proceedings 31,000’den fazla teknik makale icerir.

ASCE Library - Dergi Listesi

İnşaat / Malzeme

Çevre ve Su Kaynakları

Geoteknik Mühendisliği

Yönetim / Profesyonel Konular / Yasal Konular

Mühendislik Mekaniği

Yapı Mühendisliği

Taşımacılık ve Kentsel Planlama

Su yolları, Limanlar, Kıyılar ve Okyanuslar

Diğer Teknik Alanlar

ASCE Konferans Tutanakları

ASCE Konferans Tutanakları dünya çapında en önemli konferanslarda sunulan teknolojileri takip eder  ve kullanıcılarınızı alanlarındaki gelişmelerden uzak kalmamasını sağlar.400’den fazla başlık, 43.000’den fazla teknik belge, 2000’den 2015’e arşivlere erişim imkanı sağlar.

Erişim adresine veritabanları linkinden deneme erişimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.

NOT: Tüm veri tabanlarında olduğu gibi deneme erişimindeki veri tabanları için de erişim üniversitemiz IP’leri üzerinden sağlanmaktadır. Üniversite içerisinden erişimde herhangi bir problem olmamakta, üniversite dışından erişmek isteyen kullanıcılarımızın kütüphane web sayfasında bulunan “Veri Tabanlarına Uzaktan Erişim” linkindeki yönergeleri takip ederek bağlanmaları gerekmektedir.