2013-05-17

Atıf Tarama Veri Tabanı Scopus TUBİTAK EKUAL kapsamında üniversitemizin erişimine açılmıştır.

Scopus Veritabanı TUBİTAK EKUAL kapsamında üniversitemizin erişimine açılmıştır.

Scopus araştırma literatürünün ve nitelikli web kaynaklarının en geniş özet (abstract) ve atıf veritabanıdır. Bilim insanlarının ihtiyaç duyduğu bilgiyi bulmak için tasarlanmıştır. Hızlı, kolay ve anlaşılır olan Scopus literatür araştırma prosesine üstün bir destek sağlar.

İçerik Bilgisi:

• 15,000 başlık 4,000 farklı yayıncıdan

12,850 akademik dergiden fazlası, bu sayıya 535 genel erişime açık (Open Access)  dergi de dahildir

750 konferans proceedingleri

600 ticari yayın

• 27 milyon abstract
  • 245 milyon tüm abstractlara eklenmiş referanslar
  • 250 milyon bilimsel web sayfasından çıkan sonuçlar
  • 13 milyon patent ki bu patentler 4 en önemli patent bürosundan çıkmıştır
  • Tam metin makalelerine ve diğer kütüphane kaynaklarına problemsiz erişim sağlayan linkler
  • Konuyla en çok ilgisi olan bulgulara bir bakışta görünüm sağlayacak yaratıcı araçlar
  • Sorgularınızla uyum içindeki yeni makaleler konusunda veya en çok faydalandığınız yazara ait sizin güncel kalmanızı sağlayacak uyarılar (alerts)
  • 80'den fazla ve sayısı giderek artarak taranan türkçe akademik dergi
  • Yazar Ayırımcısı (Author Profiling) ile aynı yazara ait ismin değişik yazılımları durumunda bugün mevcut databaseler içerisinde sunulan en etraflı ve kesin çözüm
  • Atıf İzleyicisi (Citation Tracker)   ile yazar ve makale analizleri sayesinde kim ne yapıyor, en iyi çalışma nerede yayınlanmış, okunacak en iyi paper`lar kimin, hangi konular popülerlik ve ilgi kazanıyor gibi konularda literatür araştırmasını güçlendirme

Scopus, ilgili içeriğe en hızlı ulaşmanın en kolay yoludur.  Sonuçları, enstitünüzdeki araştırmacılara araştırmalarının sonuçlarına odaklanmalarına yardımcı olacak şekilde düzenleme, ayırma ve hızla belirlemeyi sağlayan araçları sayesinde, araştırmacılar veritabanına hâkim olma konusunda daha az zaman harcayıp araştırmalarına daha çok zaman ayırabilirler.

Kullanım Kılavuzu

Türkçe İçerik Listesi

Erişim adresine veritabanları linkinden ulaşabilirsiniz.