Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2018-10-10

Al Manhal İslam Çalışmaları Veri Tabanı Deneme Erişimi



AL MANHAL İSLAM ÇALIŞMALARI veri tabanı 16 Kasım 2018 tarihine kadar deneme erişimine açıldı.

Al Manhal, Orta Doğu kaynaklı eserleri bir araya getirerek Arapça detaylı arama yapmanızı sağlayan dünyadaki ilk ve tek veritabanıdır. Orta Doğu’nun önde gelen güvenilir yayıncıları tarafından telif hakları güvence altına alınmış orijinal akademik araştırmaları, üniversite yayınlarını, bilim toplulukları ve araştırma kuruluşlarının çalışmalarını  tek şemsiye altında toplayabilmiş tek koleksiyondur.

İslam Fıkıh: : mevzuat, hukuk ve yasal hükümler içermektedir.

İslam ve Diğer Disiplinler: İslam’da diğer konular; İş Dünyasında İslam, Tıpta İslam, Siyasette İslam;  İslam’ın diğer dinlerle Kutsal kitaplar ve konular çerçevesinde detaylı ve derinlemesine karşılaştırılmasının ele alan araştırmalar

Konulara göre özelleştirilmiş İslami İlimler koleksiyonu:

a. İnanç 

b. Kuran Bilimleri

c. Hadis Bilimleri

d. İslam Mezhepleri

e.Peygamber Biyografisi

f. İslam Felsefesi

g. İslam Ahlakı

h. İslam Kültürü

Erişim adresine veritabanları linkinden deneme erişimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.

NOT: Tüm veri tabanlarında olduğu gibi deneme erişimindeki veri tabanları için de erişim üniversitemiz IP’leri üzerinden sağlanmaktadır. Üniversite içerisinden erişimde herhangi bir problem olmamakta, üniversite dışından erişmek isteyen kullanıcılarımızın kütüphane web sayfasında bulunan “Veri Tabanlarına Uzaktan Erişim” linkindeki yönergeleri takip ederek bağlanmaları gerekmektedir.