Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2019-11-13

Acland’s Anatomi Video Atlası ve Bate’s Fiziksel Muayene Rehberi Video Veri Tabanları Deneme Erişimi



Wolters Kluwer-Ovid tarafından sağlanan Acland’s Anatomi Video Atlası ve Bate’s Fiziksel Muayene Rehberi Video veri tabanları 13 Aralık 2019 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Acland’s Anatomi Video Atlası Veri Tabanı

Acland’ın İnsan Anatomisi Video Atlası en iyi anatomik öğrenme çözümüdür. Dünyaca ünlü Anatomi Profesorü Dr. Robert Acland - Louisville Tıp Fakültesi, Cerrahi Emeritus Profesörü-vücudun her bölgesinde kemikler, kaslar, tendonlar, organlar ve daha fazlasını kapsayan anatomik hareketi gösterir ve açıklar.

İnternet aracılığı ile erişilebilen bu atlas, tıp, hemşirelik, doktor asistanı, fizik / mesleki terapi, konuşma / dil ve dişçilik programları dahilindeki herhangi bir kurumun çalışanları, fakülte ve öğrencileri için mükemmel bir kaynaktır. Acland’ın İnsan Anatomisi Video Atlası, sınıfta ve pratikte aldıkları eğitim ve öğretimi desteklemek için temel bilgiler sağlar.

Detaylı Türkçe dilinde bilgi için tıklayınız.

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Bate’s Fiziksel Muayene Rehberi Video Veri Tabanı

Tıp fakültesi öğrencisini ve Hemşire adaylarını kliniğe hazırlayan eğitim aracıdır. Baştan ayağa fiziksel muayeneyi öğreten veritabanıdır.  İndexli aranabilir videolardan oluşur.

Bates’ Visual Guide to Physical Examination, OSCE klinik muhakeme modüllerinin yanı sıra baştan ayağa ve sistemlere dayalı fiziksel muayene tekniklerini içeren yeni klinik beceri videoları sunar.  Bates'in Fiziksel Muayene ve Tarihçe Kılavuzu'na dayanarak, bu çevrimiçi kılavuz, metnin kanıta dayalı kökenlerini korur ve klinik doğruluğa ve serideki profilli hasta tiplerine dikkat eder.  Klinisyenler uygulamasına ek olarak, bu kaynak, herhangi bir kurumun değerlendirme, hemşirelik, hekim asistanı, fizik veya mesleki terapi ve eczane programları içindeki değerlendirme veya klinik tıp kursları için idealdir.

Detaylı Türkçe dilinde bilgi için tıklayınız.

Kullanım Kılavuzu (İngilizce)

Erişim adresine veritabanları linkinden deneme erişimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.

NOT: Tüm veri tabanlarında olduğu gibi deneme erişimindeki veri tabanları için de erişim üniversitemiz IP’leri üzerinden sağlanmaktadır. Üniversite içerisinden erişimde herhangi bir problem olmamakta, üniversite dışından erişmek isteyen kullanıcılarımızın kütüphane web sayfasında bulunan “Veri Tabanlarına Uzaktan Erişim” linkindeki yönergeleri takip ederek bağlanmaları gerekmektedir.