2019-11-19

İSAM (İslam Araştırmaları Merkezi) Veri Tabanı Deneme Erişimi

İSAM tarafından Türk Tarih, Edebiyat, Kültür ve Sanat Makaleleri ve İlâhiyat Makaleler Veri Tabanı deneme erişimine açılmıştır.

Türk Tarih, Edebiyat, Kültür ve Sanat Makaleleri Veri Tabanı

ISAM tarafından deneme mahiyetinde açılan Türk Tarih, Edebiyat, Kültür ve Sanat Makaleleri Veri Tabanı, başta akademik dergiler olmak üzere, çeşitli yayınevi ve kurumlar tarafından basılan ilmî yayımlarda yer alan makaleler ile sempozyum ve kongrelerde sunulan tebliğleri kapsamaktadır. Veri tabanında hâlihazırda 78.252 bibliyografik künye yer almakta olup, dijital izni alınan 55.3510’den fazla makalenin tam metin PDF’lerine ulaşılabilmektedir.

İlâhiyat Makaleler Veri Tabanı

İSAM Kütüphane ve Dokümantasyon Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve başta İlâhiyat fakültelerinin yayımlamakta olduğu dergiler olmak üzere çeşitli yayınevi ve kurumlar tarafından basılan ilmî süreli yayınlar ile sempozyum ve kongrelerde sunulan tebliğleri kapsayan veri tabanımızda yayınlanma izni alınabilen 59.311 makalenin tam metnine pdf olarak erişim sağlanabilmektedir.