Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2020-08-19

Ovid- Tıp Video Veritabanları Deneme Erişimi



Ovid - Uzaktan Eğitimi Destekleyici, Tıp Alanında Video Veritabanları (Acland’s Anatomy, Bates’ Visual Guide to Physical Examination, Visible Body Human Anatomy Atlas ve Visible Body Physiology & Pathology) 16 Eylül 2020 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

AclandAnatomy's Online StoreAcland’s Anatomy – Gerçek Taze Kadavra Örnekleri ile Hazırlanmış 3D Rotasyonel Gross Anatomi Videoları

Acland’ın İnsan Anatomisi Video Atlası en iyi anatomik öğrenme çözümüdür. Dünyaca ünlü Anatomi Profesorü Dr. Robert Acland - Louisville Tıp Fakültesi, Cerrahi Emeritus Profesörü - vücudun her bölgesinde kemikler, kaslar, tendonlar, organlar ve daha fazlasını kapsayan anatomik hareketi gösterir ve açıklar.

İnternet aracılığı ile erişilebilen bu atlas, tıp, hemşirelik, doktor asistanı, fizik/mesleki terapi, konuşma/dil ve dişçilik programları dahilindeki herhangi bir kurumun çalışanları, fakülte ve öğrencileri için mükemmel bir kaynaktır. Acland’ın İnsan Anatomisi Video Atlası, sınıfta ve pratikte aldıkları eğitim ve öğretimi desteklemek için temel bilgiler sağlar.

Bu veritabanına çok yakında Türkçe Altyazı eklenecektir!

Detaylı bilgi ve videolar için tıklayınız.

Bates’ Visual Guide to Physical Examination - Baştan-Ayağa ve Sistem tabanlı Fiziksel Muayene ve Klinik Yeterlilik Videoları

Home | Bates' Visual GuideBates’ Visual Guide to Physical Examination, OSCE klinik muhakeme modüllerinin yanı sıra baştan ayağa ve sistemlere dayalı fiziksel muayene tekniklerini içeren yeni klinik beceri videoları sunar. Bates'in Fiziksel Muayene ve Tarihçe Kılavuzu'na dayanarak, bu çevrimiçi kılavuz, metnin kanıta dayalı kökenlerini korur ve klinik doğruluğa ve serideki profilli hasta tiplerine dikkat eder.

Klinisyenler uygulamasına ek olarak, bu kaynak, herhangi bir kurumun değerlendirme, hemşirelik, hekim asistanı, fizik veya mesleki terapi ve eczane programları içindeki değerlendirme veya klinik tıp kursları için idealdir.

Bu veritabanına çok yakında Türkçe Altyazı eklenecektir!

Detaylı bilgi ve videolar için tıklayınız.

 

Visible Body - Virtual Anatomy to See Inside the Human BodyVisible Body Human Anatomy Atlas – 3 Boyutlu İnsan Anatomi Atlası

Visible Body anatomi, fizyoloji, kaslar, iskelet sistemi, ve dolaşım sistemini etkileşimli 3 boyutlu modeller, animasyonlar, testler, arttırılmış gerçeklik, ve çok daha fazlası ile sunan bir programdır.

5,000'in üzerinde etkileşimli, tıbbi olarak tutarlı erkek ve kadın anatomik yapısı içerir. İçerik önde gelen anatomistler tarafından denetlenerek, tıp eğitimi almış medikal ilustratörler tarafından yaratılmıştır. Sistemik, ve bölgesel anatomiye ek olarak, duyular, kas hareketleri, ve 25 kesit görüntü içermektedir.

Visible Body uzaktan erişim için internet bağlantısı olmadan çalışan iPad, iPhone ve Android™ cihaza uyumlu mobil uygulamaya sahiptir.

Detaylı bilgi ve videolar için tıklayınız.

Visible Body Physiology & Pathology -  Etkileşimli 3 boyutlu Patofizyoloji eğitim aracı

Visible Body Launches Physiology & Pathology Virtual Anatomy Appİnsan vücudunun temel işlemleri ve yaygın hastalıklara yönelik etkileşimli bir rehberdir.

Fizyolojik bozulmaları inceleyin, etkileşimli dersler ile adım adım açıklanan yaygın kardiyovasküler, renal, gastrointestinal, ve kas-iskelet sistemi işlevlerini öğrenin.

Visible Body uzaktan erişim için internet bağlantısı olmadan çalışan iPad, iPhone ve Android™ cihaza uyumlu mobil uygulamaya sahiptir.

Detaylı bilgi ve videolar için tıklayınız.

Erişim adresine veritabanları linkinden deneme erişimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.

NOT: Tüm veri tabanlarında olduğu gibi deneme erişimindeki veri tabanları için de erişim üniversitemiz IP’leri üzerinden sağlanmaktadır. Üniversite içerisinden erişimde herhangi bir problem olmamakta, üniversite dışından erişmek isteyen kullanıcılarımızın kütüphane web sayfasında bulunan “Veri Tabanlarına Uzaktan Erişim” linkindeki yönergeleri takip ederek bağlanmaları gerekmektedir.