Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2017-11-09

Vital Source E-Book Veri Tabanı Deneme Erişimi



 

     Pearson yayınevine ait İşletme, Ekonomi, Bilgisayar, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Hukuk, Politika, Bilim ve Sosyal Bilimler alanında 1.500’ün üzerinde e-kitaba erişim imkanı sunan VitalSource E-book veri tabanı 13 Aralık 2017 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Kullanıma İlişkin Bilgiler:

  1. Açmak istediğiniz kitabın altında bulunan “Select to activate” butonuna tıklayınız.
  2. "Select to activate” butonuna tıkladıktan sonra “Launch” butonu aktif olacaktır.“Launch” butonuna tıkladıktan sonra kitabınızı açma aşamasına geçeceksiniz.
  3. Bu aşamada sistem 2 seçenek sunmaktadır;

a.Email adresiyle platforma kayıt olmak: Platforma email adresinizle kayıt olarak, kitabınızı kütüphane ağı dışında, telefonunuzda, tabletinizde, masaüstü veya dizüstü bilgisayarınızda online veya offline olarak kullanabilirsiniz.
​      * Kütüphane ağı dışında mobil cihazlardan erişmek için Apple Store veya Google Play’den “Bookshelf” uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Sonrasında kayıt aşamasında belirlediğiniz email adresi ve şifreyle Bookshelf’ e girip kitabınızı kullanabilirsiniz.
     * Dizüstü ve masaüstü cihazlarınız için de www.vitalsource.com/download adresinden işletim sisteminize uygun programı indirip yüklemeniz gerekmektedir. Sonrasında yine kayıt aşamasında belirlediğiniz email adresi ve şifreyle Bookshelf’ e girip kitabınızı kullanabilirsiniz.
b.“No thanks, I’ll skip this step” ile direkt kitabı açma… Bu seçenek ile herhangi bir kayıt işlemine girmeden direkt kitabı açarsınız.

Önemli Bilgiler:

  1. Her bir kitaba aynı anda 3 kullanıcı erişebilir.
  2. Aktif edilen her bir kitaba 24 saat süreyle erişilebilir. 24 saatin sonunda sistem otomatik olarak kitabı kullanıcıdan alır. 24 saat sonrasında kullanmaya devam etmek isteyen kullanıcıların kitabı yeniden aktif duruma getirip açması gerekmektedir.
  3. 24 saatten az bir sürede kitap kullanıcı tarafından da iade edilebilir.

Kullanım kılavuzu için tıklayınız.

Erişim adresine veritabanları linkinden deneme erişimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.

NOT: Tüm veri tabanlarında olduğu gibi deneme erişimindeki veri tabanları için de erişim üniversitemiz IP’leri üzerinden sağlanmaktadır. Üniversite içerisinden erişimde herhangi bir problem olmamakta, üniversite dışından erişmek isteyen kullanıcılarımızın kütüphane web sayfasında bulunan “Veri Tabanlarına Uzaktan Erişim” linkindeki yönergeleri takip ederek bağlanmaları gerekmektedir.