Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2018-04-10

DergiPark Eğitim Semineri Düzenlendi



 

Yazarlar, okurlar, dergi yönetici ve editörleri ile dergi hakemleri için DergiPark kullanımındaki detayların aktarıldığı toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Ulakbim-Dergipark Sorumlusu Fatma Başar, akademisyenler ile araştırmacılar katıldı.

Eğitim semineri öncesi konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, “Bizler akademisyenler olarak ürettiğimiz bilgilerin yayınlanarak toplum katmanlarına bu çıktıların yayılmasını önemsiyoruz. Biz Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak her fakültenin dergi çıkartmasını destekliyoruz.” sözlerine yer vererek bilinirliğin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. M. İhsan Soysal, gerçekleştirilen eğitimlerde DergiPark üzerinden makale gönderme, süreç takibi ve editörler için makale başvurusundan sayı yayımlamaya kadar geçen süreçle ilgili bilgilerin verileceğini söyledi.

Ulakbim-Dergipark Sorumlusu Fatma Başar ve Teknik Ekip sorumluları tarafından gerçekleştirilen eğitim seminerinde editörlerin temel sorumlulukları, sayı oluştururken dikkat edilmesi gereken noktalar, iyi mizanpajın makalenin okunurluğunu arttırdığı, makale değerlendirme formu, DergiPark DOI hizmetinden faydalanmak için yapılması gerekenler, makale değerlendirme süresi konularına değinildi.

Sunum Dosyaları

Sunum Dosyası 1 

Sunum Dosyası 2