Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2013-10-23

Emerald Veri Tabanı Deneme Erişimi



İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Mühendislik Fakültesine hitap eden bir veri tabanı olan Emerald 30 Kasım 2013 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Deneme Erişimine Açılan Emerald Kaynakları;

 

Emerald eJournals Premier:

İşletme, yönetim, ekonomi, pazarlama, muhasebe ve finans, uluslararası ticaret, bilgi yönetimi, kalite, kamu yönetimi, turizm ve otelcilik konuları ile elektrik-elektronik ve makina mühendisligi konularında 294 dergiye ait 180.000’den fazla makaleye tam metin erisim sunar, bazı dergilerin tam metin başlangıç yılı 1994’e kadar gitmektedir. Dergilerin çoğu hakemlidir ve Thomson Reuters (ISI) ve Scopus’da indekslenmektedir. Yeni makaleler eklendikce anında veri tabanında yer almaktadır, amborgo söz konusu değildir.

 

Emerald eBook Series:

İki konudan oluşan ekitapların tamamı erişime açılmıştır.

Business, Management and Economics; işletme, yönetim, ekonomi, insan kaynakları yönetimi, çevre yönetimi, uluslararası ticaret, pazarlama, strateji, turizm,  konusunda 85 seri altında 730 cilt e-kitap tam metin olarak sunulmaktadır,

Social Sciences; Eğitim, çevre, sağlık yönetimi, sosyoloji ve kamu politikaları konularında 45 adet seri altında 350 cilt e-kitap tam metin olarak sunmaktadır.

 

Erişim adresine veritabanları linkinden deneme erişimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.