Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2017-10-17

Jurix (Hukuk Dergileri) Veri Tabanı Deneme Erişimi



 

Jurix Hukuk dergileri veri tabanı 02 Kasım 2017 tarihine kadar deneme erişimine açıldı.

Jurix Türkiye'de tüm hukuk dergilerinde yayınlanmış makalelere erişim sunmayı hedefleyen bir veri tabanıdır. Ülkemizde halen düzenli olarak yayınlanan hukuk dergilerinin önemli bir kısmı Jurix içerisinde indekslenmekte ve sizlerin kullanımına sunulmaktadır.

Dergilerin yanı sıra armağanlar, sempozyumlar ve konferanslar gibi ülkemizin gizli kalmış hukuk kaynakları da veri tabanımıza eklenmektedir. Sistemde halihazırda 28 farklı akademik yayında yer bulmuş 3547 uzman yazarın 6000’den fazla makalesi bulunmaktadır. Yayınların yeni sayıları güncel olarak sisteme eklenerek indekslenmekte olup, sürekli olarak yeni kaynakların sisteme kazandırılması sağlanmaktadır.

Akademik araştırmalarda dijital kaynakların kullanım oranı giderek artmaktadır. Dijital kaynakların etkin kullanılması, araştırmacılara daha zengin içeriğe ulaşım ve “aramaktan daha ziyade okumaya vakit ayırabilme” fırsatı gibi kolaylıklar sağlamaktadır. Jurix’in ana hedeflerinden biri, bu kolaylıkları Türkçe hukuk kaynakları ile ilgilenen araştırmacılara sunmaktır. Jurix sayesinde onlarca dergi, yüzlerce sayı ve binlerce makaleyi basılı ortamda araştırmakla vakit kaybetmeyecek ve bir kaç saniyede aradığınız bilgiye ulaşacaksınız. Böylece yaptığınız akademik araştırmalarda ve üzerinde çalıştığınız davalarda, konusunda uzman binlerce yazarın size sunacağı çözümlerden faydalanma imkanı bulacaksınız.

Erişim adresine veritabanları linkinden deneme erişimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.

NOT: Tüm veri tabanlarında olduğu gibi deneme erişimindeki veri tabanları için de erişim üniversitemiz IP’leri üzerinden sağlanmaktadır. Üniversite içerisinden erişimde herhangi bir problem olmamakta, üniversite dışından erişmek isteyen kullanıcılarımızın kütüphane web sayfasında bulunan “Veri Tabanlarına Uzaktan Erişim” linkindeki yönergeleri takip ederek bağlanmaları gerekmektedir.