Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2019-10-03

PRIMAL PICTURES 3D-Anatomy.TV Veri Tabanı Deneme Erişimi



Dünyanın en kapsamlı ve doğruluğu en yüksek anatomi veritabanı PRIMAL PICTURES-Anatomy.TV 30 Ekim 2019 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

 

Body02PRIMAL PICTURES 3D ANATOMİ VERİTABANI: İnsan anatomisine ait tüm katmanları interaktif bir şekilde modelleyerek tıp uzmanlarının çalışmalarında katkı sağlar. Aynı zamanda tıp eğitiminde kullanılabilecek ve tıp öğrencilerinin yetiştirilmesi sürecine destek verecek benzersiz bir AKADEMİK kaynaktır. 3 Boyutlu Anatomi Atlası Primal Pictures dünyadaki en kapsamlı ve Peer-Review’dan geçmiş tek anatomi veritabanıdır. Görsellerin doğruluğu (accuracy) en üst düzeydedir; bu nedenle akademik makalelerde kullanımı teşvik edilmektedir. İçeriğinde  İnsan anatomisi ile ilgili 400,000’den fazla görüntü, tamamı multimedya üzerine kurulmuş kas yapısı ve işleyişi, biyomekanikler, cerrahi müdahaleler ve fizyolojik süreçlerle ilgili animasyonlar, MR görüntüleri 6,500’den fazla 3 boyutlu anatomik yapı bulunmaktadır.

 

Erişim adresine veritabanları linkinden deneme erişimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.

NOT: Tüm veri tabanlarında olduğu gibi deneme erişimindeki veri tabanları için de erişim üniversitemiz IP’leri üzerinden sağlanmaktadır. Üniversite içerisinden erişimde herhangi bir problem olmamakta, üniversite dışından erişmek isteyen kullanıcılarımızın kütüphane web sayfasında bulunan “Veri Tabanlarına Uzaktan Erişim” linkindeki yönergeleri takip ederek bağlanmaları gerekmektedir.