2016-11-15

Project MUSE Veri Tabanı Deneme Erişimi

Aralarında dünyanın saygın üniversite ve eğitim kurumları olan 200’den fazla yayınevinin  sanat, sosyal ve beşeri bilimler alanlarındaki akademik yayınlarını tam metin olarak araştırmacılara ulaştıran,  Project MUSE veri tabanı içerisindeki dergiler 25 Aralık 2016 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Project Muse Hakkında;

• Project MUSE, sosyal ve beşeri bilimler alanlarında dünyanın en saygın dijital yayıncılarındandır.
  • Project MUSE, aralarında dünyanın saygın üniversite ve eğitim kurumları olan 200’den fazla yayınevinin tam metin akedemik yayınlarını araştımacılara ulaştırmaktadır.
  • 1993 yılında Johns Hopkins University Press ve Milton S. Eisenhower Kütüphanesi’nin biraraya gelmesi ile oluşmuştur.
  • 570’den fazla süreli yayın içermektedir. Konular sosyal ve beşeri bilimler ağırlıklıdır.
  • Project MUSE şu anda 203 yayınevinin 284.581 makalesini 488,327 bölünümü içermektedir.

Yayınların içerdiği alanlar;

• Bölgesel ve etnik çalışmalar
  • Sanat ve mimari
  • Yaratıcı yazım
  • Eğitim
  • Sinema, tiyatro ve performans sanatları
  • Tarih
  • Dil bilimleri
  • Kütüphanecilik ve yayıncılık
  • Edebiyat
  • Müzik
  • Filozofi
  • Din bilimleri
  • Kadın araştırmaları

Dergi Listesi

Kullanım Kılavuzu

NOT: Tüm veri tabanlarında olduğu gibi deneme erişimindeki veri tabanları için de erişim üniversitemiz IP’leri üzerinden sağlanmaktadır. Üniversite içerisinden erişimde herhangi bir problem olmamakta, üniversite dışından erişmek isteyen kullanıcılarımızın kütüphane web sayfasında bulunan “Veri Tabanlarına Uzaktan Erişimlinkindeki yönergeleri takip ederek bağlanmaları gerekmektedir.