Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2018-04-12

Rosetta Stone Dil Eğitim Aracı Deneme Erişimi



30 Dil içeren  online dil eğitim seti Rosetta Stone veri tabanı 15 Mayıs 2018 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Rosetta Stone Library Solution veritabanı; araştırmacılarınızın, öğrencilerinizin ve kurum çalışanlarınızın kullanabileceği, ister başlangıç seviyesi olsun, isterse orta seviyede, farklı seviyedeki kullanıcıların istifade edebileceği, 30 dil içeren dünyanın en popüler dil eğitim setidir.

Dünya üzerindeki her türlü eğitim kademesinden 22,000’den fazla okul, 8,000’den fazla özel şirket (Vodafone, Siemens, EasyJet, Tripadvisor, TDK, Hitachi gibi) ve 9,000’den fazla ulusal/uluslararası kâr amacı gütmeyen organizasyonun kullanmakta olduğu, dünyanın bir numaralı online dil eğitimi ve öğretimi setidir. 1,000’in üzerindeki değerlendirmeye göre, 5 yıldız üzerinden 4.7 puan alarak bu alanda en yüksek puana sahip dil öğrenme aracıdır.

Kültürler arası etkileşim arttıkça dil öğrenmeye olan ilgi ve ihtiyaç da artmaktadır. Bu yenilikçi dil çözümü de bu ihtiyacı karşılamaktadır. Rosetta Stone’un başarısı “patentli ve ödüllü” Dynamic Immersion yöntemine dayanmaktadır. 22,000’den fazla okul tarafından 20 yılı aşkın süredir kullanılmaktadır.

İçerdiği 30 dil şöyledir:

  1. Afganca
  2. Almanca
  3. Arapça
  4. Çince
  5. Dari Farsçası
  6. Endonezya dili
  7. Farsça
  8. Filipin dili
  9. Flemenkçe
  10. Fransızca
  11. Hintçe
  12. İbranice
  13. İngilizce (Amerikan)
  14. İngilizce (İngiliz)
  15. İrlandaca
  16. İspanyolca (Latin Amerika)
  17. İspanyolca (İspanya)
  18. İsveççe
  19. İtalyanca
  20. Japonca
  21. Korece
  22. Latince
  23. Lehçe
  24. Portekizce (Brezilya)
  25. Rusça
  26. Savahilice
  27. Türkçe
  28. Urduca
  29. Vietnam dili
  30. Yunanca

 

Ödül kazanmış etkileşimli yaklaşımı sayesinde (Dynamic Immersion), ezberleme ve çeviri yapmak zorunda kalmaksızın konuşma, yazma, okuma ve anlama becerilerini, ana dilinizi öğrenirken kullandığınız doğal yöntemlerle öğrenirsiniz. İşte bu nedenle, Rosetta Stone dünyadaki milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilmektedir.

Önemli Bilgilendirme:

İlk kayıt için nku uzantılı mail adresleri ile ve kurumsal ağ üzerinden kayıt yapılması gerekmektedir. Üniversite dışında iseniz “Veri Tabanlarına Uzaktan Erişim” bağlantısında bulunan ayarları gerçekleştirdikten sonra kayıt olmanız gerekmektedir.

Rosetta Stone Mobil Uygulama Erişim Kılavuzu

Rosetta Stone’u mobil cihazlara nasıl indirebileceğinizi gösteren sunum dosyası

Rosetta Stone ile ilgili detaylı içerik bilgisi

 

Erişim adresine veritabanları linkinden deneme erişimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.