2015-10-07

Royal Society of Chemistry (RSC) Veri Tabanı Deneme Erişimi

Royal Society of Chemistry (RSC) veritabanı  31 Ekim 2015 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

1841 yılında kurulan Royal Society of Chemistry analitik kimya, biyomoleküler kimya, biyometal, biyoteknoloji, katalizörler, kimyasal biyoloji, kristal mühendisliği, çevre bilimi, yeşil kimya, inorganik kimya, malzeme bilimi, medikal bilimleri, nano teknoloji, doğal ürünler, organik kimya, fotokimyasal bilimler, foto-biyolojik bilimler, fiziko-kimya, polimer bilimler, yumuşak malzemeler, ve sistemler biyolojisi gibi kimya biliminin tüm dallarını kapsayan dergiler ve kitaplar yayımlamaktadır.

Deneme erişimi kapsamında; 1841 yılından günümüze yayımlanmış 42 dergiye ve RSC’nin 30 milyondan fazla kimyasal yapıya ilişkin detaylar veren bileşen arama motoru ChemSpider veri tabanına ücretsiz olarak erişim verilecektir.

• Kimya alanında yayın yapan yayıncılar içerisinde en iyi sıralama (RSC dergilerinin %41’i 5 ve üzeri Etki Faktörü değerine sahiptir)

• Disiplinler arası kimya kategorisinde yer alan en iyi 20 dergiden 6’si RSC yayınevine ait

• Genel bir kimya dergisi Etki Faktörü değeri 2.67 iken RSC dergilerinde 5.46

• 2011 yılında RSC dergileri içindeki makale sayısında %53’lük bir artış: 20.000’den fazla makale

• Son 5 yılda indirilen toplam makale sayısında %70’in üzerinde artış

• 400’e yakın veri kaynağından 28 milyon kimyasal yapıya ücretsiz (abonelik ya da kayıt olmak gerekmeksizin) erişim imkanı sunan ChemSpider bileşen arama motoru

gibi konularda 26 adet dergisi bulunan önemli bir yayınevidir.