Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2016-04-14

The Cochrane Library Deneme Erişimi



Wiley Firması'nın bir ürünü olan The Cochrane Library Veri Tabanı 1 Temmuz 2016 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

The Cochrane Library

Cochrane Library Veritabanı Kanıta dayalı Tıp veritabanıdır. Sağlık hizmetlerinde yapılmış tedavi ve müdahalelerde kanıtlanmış araştırmaları, metodolojik ve tanısal testlerin de yer aldığı güncel bilgileri içeren kaynaklara dayalı veri tabanlarını tek bir çatıda toplayan çevrimiçi bir kütüphanedir. Hasta değerleri ve klinik uzmanlıkla ilgili araştırma kanıtlarını, sağlık hizmetleri ve girişimlerinin etkinliği üzerine yapılan uluslararası araştırmaları bir araya getirir. Klinik deneyleri, metodları, teknolojileri ve ekonomik değerlendirmeleri içeren 800.000 civarında veri kaydı ve 5.000 civarında Cochrane Sistematik İncelemelerini içermektedir.

Cochrane'den, sağlıkla ilgili kararlar alırken kaliteli bilgiler kullanmak isteyen herkes yararlanabilir. İster doktor ya da hemşire, ister hasta ya da bakıcı, isterseniz araştırmacı ya da fon kuruluşu olun, Cochrane sağlık kanıtları, size sağlıkla ilgili bilgilerinizi artırıp daha iyi kararlar alabilmenizi sağlayan güçlü bir araç sunar.

Cochrane’i oluşturan very tabanları:

  • Cochrane Database of Systematic Reviews (CDSR)
  • Cochrane Central Register of Controlled Trials (CENTRAL)
  • Cochrane Methodology Register (CMR)
  • Database of Abstracts of Reviews of Effects (DARE)
  • Health Technology Assessment Database (HTA)
  • NHS Economic Evaluation Database (EED)

Erişim adresine veritabanları linkinden deneme erişimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.