Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2015-03-06

Total Materia (Key to Metals) Veritabanı Deneme Erişimi



Total Materia (Key to Metals) veri tabanı 30 Ekim 2015 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

TOTAL MATERIA Eski adı Key to Metals olan veritabanı 220,000’den fazla alaşım hakkındaki 6,000,000 ‘un üzerinde özellik  kaydı içeren    ISO9001 Sertifikalı bir veri tabanıdır. Kimyasal bileşim, mekanik ve fiziksel özellikler, yüksek ve düşük sıcaklıklardaki metal özellikleri, ısıl işlem veri ve diyagramları, metal yorgunluk bilgileri ve çok daha fazlası hakkında bilgiyi içerir. Çapraz referans tabloları ile 59 farklı standarttan malzemeleri karşılaştırmayı sağlar. Verileri 21 dilde sunan veritabanı her ay düzenli olarak güncellenir. İleri düzeyde yapısal hesaplamalar ve analizlerde kullanılması için bulunması zor malzeme özellikleri kaynağını sunar ve Bilgisayar Destekli Mühendislik(CAE) ve Sonlu Element Analiz(FEA) yazılımlarının işlevselliğini arttırır.

Total Metals modülü, sahip olduğu arama motoru ile tüm dünyada metal özellikleri, çapraz-referans ve bilgileri, 563 Standart Geliştirme Kuruluşu (SDO) ile entegre ederek, yüzlerce üreticiye kapsamlı bir veri tabanı kaynağı sağlamaktadır.

Extended Range dataları gerilme-gerinim eğrileri, şekillendirilebilirlik diyagramları, yorulma değerleri ve daha fazlasını içeren, gelişmiş yapısal ve ısıl hesaplamalar ve analizler için malzeme özellikleri kaynağı sağlamaktadır.

SmartComp, Total Materia’nın ek modülü, diğer analitik kaynaklar ve spektrometrelerden elde ettiği kimyasal bileşimler sayesinde metal tanımlamalarını sunmaktadır.

PolyPLUS, binlerce plastik, seramik ve kompozit malzemeler için; standart malzemeler ve gelişmiş özelliklerin verilerini içeren, metal olmayan malzeme özellikleri veri tabanıdır.

Erişim adresine veritabanları linkini tıklayarak ulaşabilirsiniz.