Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2018-11-29

Turnitin Eğitim Toplantısı Gerçekleştirildi



Yüksek lisans ve doktora tezlerinin kontrolünü sağlamak; intihalleri ve usulsüz alıntıları engellemek amacıyla kullanılan yazılım programı Turnitin hakkında bilgiler aktaran Techknowledge Firması Eğitim Danışmanı Kerem ÖZATA’nın vermiş olduğu eğitime çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı. ÖZATA, eğitim kapsamında Turnitin programı nedir, nasıl çalışır, kapsamı ve özellikleri nelerdir, intihal nedir ve Turnitin ile intihal farkındalığının oluşturulması nasıl sağlanır, Turnitin programının iThenticate’den farkı ve kapsamı nedir gibi konular hakkında açıklamalarda bulundu. 

iThenticate programıyla tez ve öğrenci ödevleri hariç, makale gibi akademik yayınların değerlendirilmesi yapılırken, Turnitin programına tezler ve öğrenci ödevlerinin eklenebileceğini belirten Özata, Turnitin kullanımı ile ilgili demo çalışmasını katılımcılarla paylaştı.

Üniversitemiz 2019 yılından itibaren Turnitin kullanmaya başlayacaktır. Aralık ayı içerisinde tüm akademisyenlerimize hesap açılacak, bilgilendirme ve kılavuzlar e-posta yoluyla duyurulacaktır.