Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2017-12-14

Unbound Medicine Deneme Erişimi



 

Doğrudan tanı ve tedaviye yönelik bir sistematikle konusunda uzman doktorlar tarafından hazırlanmış, hastalıklar ve tedavileri ile ilgili en güncel bilgileri kullanıma sunan, kanıta dayalı bir tıp veri tabanı olan Unbound Medicine 31 Ocak 2018 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Unbound Medicine, ödüllü bir tıp kaynakları dijital platformu olup, veri tabanını sürekli güncelleyerek sağlık bilgisi problemlerini çözmeyi destekler. Web ve mobil üzerinden sağlanan bu çözüm önerileri ile klinisyenlerin ihtiyaç duydukları anda doğru bilgiye, hızlı ve pratik şekilde ulaşmalarına yardımcı olur.

5 min Clinical Consult: Tıp alanında tüm uzmanlıkların başvurabileceği bir platformdur. Farklı disiplinlerde çalışan doktorlarında diğer bir alan ile ilgili bilgiye hızlı, doğru üstelik özet olarak ulaşmasına da imkan tanır. Teşhis ve tedavide kolaylaştırıcı müthiş bir algoritmik dataya sahiptir. Bütün doktorların kullanabileceği bu veri tabanını, meslek hayatının başındaki asistanlar da kullanabileceği gibi, öğrenciler tarafından da kullanılabilir. 

Cochrane Abstracts: Cochrane abstraktlarını bulmak ve kısa sürede bilgi sahibi olmak için ideal bir veri tabanıdır. Meta analizlerin takibi ve saygın güvenilir literatürlerin bir araya getirildiği platform olan Cochrane, çok faydalı bir uygulamadır. Hap bilgiye ulaşılması açısından zengin içeriği ile tatmin edici bir bilgi bankasıdır. 

Johns Hopkins ABX Guide: Hastalık, klinik, teşhis, tedavi ve farmakolojik bilgi içermektedir. Risk faktörlerinden, epidemiyolojiye hatta ayırıcı tanıya inecek kadar detaylı bilgiler en detaylı şekilde algoritmik olarak verilmiştir. 

John Hopkins HIV – Diabetes - Psychiatry Guide: Dahiliye Uzmanları, Hematologlar ve Psikiyatristlerin günlük tüm çalışma hayatlarında kullanabilecekleri detaylı fakat çok iyi özetlenip tasnif edilmiş bir kaynak. Uzman -Asistan doktorlar ve hatta öğrenciler dahi faydalanabilirler. 

Nurses’ Handbook of Health Assessment: Hemşireler için günlük kullanıma uygun cep kitabı aplikasyonu.

Erişim adresine veritabanları linkinden deneme erişimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.

NOT: Tüm veri tabanlarında olduğu gibi deneme erişimindeki veri tabanları için de erişim üniversitemiz IP’leri üzerinden sağlanmaktadır. Üniversite içerisinden erişimde herhangi bir problem olmamakta, üniversite dışından erişmek isteyen kullanıcılarımızın kütüphane web sayfasında bulunan “Veri Tabanlarına Uzaktan Erişim” linkindeki yönergeleri takip ederek bağlanmaları gerekmektedir.