Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2019-11-14

Cabells Dergi Listeleri Deneme Erişimi



Bir dergi keşif kaynağı olan Cabells Dergi Listeleri veri tabanı  25 Kasım 2019 tarihine kadar deneme erişimine açıldı.

Cabells Hakkında;

Bir dergi keşif kaynağıdır. Makale göndermek için dergi seçme konusunda yardımcı olacak iki veritabanı sunar; 

Journal Blacklist: Hızla artan predatory – yağmacı dergiler araştırmacıların kaliteli bilimsel dergilere erişimini ve oralarda yayın yapmalarını zorlaştırmaktadır. Journal Blacklist yağmacı, aldatıcı ve sahte dergilerin taranabilir tek veritabanıdır. Uzmanlar 65’den fazla göstergeye göre olası istismarcı ve yalancı uygulamaları belirler ve analiz ederler. Her bir kayıt, derginin gerçek bilgilerini ve değerlendirmede ortaya çıkan her bir hatalı davranışı ayrıntılı olarak rapor eder. 12.000'den fazla her konuda yağmacı dergi listelenmektedir. 

Journal Whitelist: Doğrulanmış ve saygın akademik dergiler hakkında kritik bilgiler içeren, taranabilir bir veritabanıdır. 18 disiplinde 11.000’den fazla akademik derginin verilerini içerir. Bu ürün akademi için dergiler hakkında bir merkez ve dergi kalitesi için bir standart olarak hizmet eder. Konu kapsamı: Accounting, economics and finance, management, marketing, educational curriculum and methods, education psychology and administration, educational technology and library science, psychology and psychiatry, computer science and business information systems, health administration, nursing, mathematics, astronomy, biological science, chemistry, geology, oceanography, physics. Özellikle tıp, diş hekimliği, eczacılık ve bazı mühendislik alanları kapsam dışıdır.

Yardımcı dokümanlar için tıklayınız.

Cabells Türkçe Broşür

Erişim adresine veritabanları linkinden deneme erişimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.

NOT: Tüm veri tabanlarında olduğu gibi deneme erişimindeki veri tabanları için de erişim üniversitemiz IP’leri üzerinden sağlanmaktadır. Üniversite içerisinden erişimde herhangi bir problem olmamakta, üniversite dışından erişmek isteyen kullanıcılarımızın kütüphane web sayfasında bulunan “Veri Tabanlarına Uzaktan Erişim” linkindeki yönergeleri takip ederek bağlanmaları gerekmektedir.