Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2015-04-03

Acland's Video Atlas of Human Anatomy Deneme Erişimi



Acland's Video Atlas of Human Anatomy Veri Tabanı 1 Mayıs 2015 tarihine kadar deneme erişimine açıldı.

Anatomi eğitim ve öğrenimini destekleyici nitelikte kadavra örneklerini içeren 300 ‘den fazla 3 Boyutlu Anatomi Videolarına erişim sağlayan online bir veri tabanıdır.  İçerik içinde yer alan Quiz/soru ve cevaplar ile öğrencilerin kendilerini sınavlara hazırlamaları için interaktif bir kaynağa erişim sunulmaktadır.

Ackland’s Human Anatomy 3 boyutlu kadavra görüntülerinparçalara ayrılmış, parlak renklerle canlı vücutta göründükleri gibi sunmaktadır. Eğitim müfredatında anatomi eğitimi yer alan tüm kurumlar için ideal bir üründür. Tıp öğrencileri, hemşirelik ve yardımcı sağlık hizmet çalışanları ve pratisyen hekimlere yönelik anatomi gösterimi ve kas fonksiyonlarının öğretimi için kullanılmaktadır.

İçerik içinde yer alan videolar; kaslar, tendonlar ve eklem bölgeleri gibi hareketli yapıları günlük yaşantıda kullanıldıkları gibi göstermektedir. Video klipler karmaşık yapıları adım adım oluşturmaktadır – kemiklerden yüzey anatomisine – anatomik yapı ve fonksiyonları erişime sunmaktadır. Belirlenmiş yapıların net anlatımı ile ögrenim ve arastırma desteklenmektedir.

 

Erişim adresine veritabanları linkini tıklayarak ulaşabilirsiniz.