Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2023-03-10

American Psychological Association (APA) Academic Writer Deneme Erişimi



 

American Psychological Association (APA) Academic Writer 07 Mayıs 2023 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

APA Academic Writer Nedir?

APA'nın yetkili dijital çözümüdür; öğretmek, öğrenmek ve akademik makaleler yazmak için eksiksiz bir ortam sunar. Academic Writer, kütüphanelere aşağıdaki konularda yardımcı olan çevrimiçi bir kaynaktır:

  • Uzun süreli yazma becerileri geliştirmeleri için birden fazla disiplindeki öğrencileri desteklemek,
  • Eğitimcilerin müfredatlarını öğretmeye odaklanmalarını sağlamak
  • Kullanıcıların APA Style® uygulamasında uzmanlaşmasına yardımcı olmak.

Academic Writer şunları sunar;

  • Tüm öğrencilerin yazma becerilerini ve APA Yazma Stili bilgilerini geliştirmeleri için bir self-servis platformuna erişim sunar
  • APA Stilini etkili bir şekilde nasıl kullanacaklarına dair rehberlik arayan öğrenciler için 300'den fazla ders ve örnek
  • Referans listeleri oluşturmak için araçlar
  • Yazarlık platformu

Academic Writer, yetkili öğretim araçlarını gelişmiş yazma ve içerik yönetimi teknolojisiyle benzersiz, bulut tabanlı bir öğretim kaynakları paketinde birleştirir. Akademik Yazar, kurs içeriğini desteklemek için etkileşimli hızlı kılavuzlar ve öğreticiler, örnekler ve daha fazlasını içeren güçlü bir dijital kitaplıkla, araştırma yürütme, makalelerini yapılandırma ve yazdıklarını biçimlendirme konusunda soruları olan öğrencileri destekler, böylece eğitimciler derslerini vermeye odaklanabilirler.

Academic Writer, öğrenmeyi, araştırmayı, yazmayı ve işbirliğini desteklemek için tek bir ortam sunarak öğrencilere yardımcı olur; APA Style® uygulamasında ustalaşarak onlara araştırma yaparken ve yazı yazarken eleştirel düşünme özgürlüğü verir.

Academic Writer, Canvas, Blackboard, D2L ve Moodle gibi tüm önemli Öğrenme Yönetim Sistemlerine (LMS'ler) sorunsuz bir şekilde entegre olur.

Öğrenim Merkezi, öğrencilerin akademik yazımda ve APA Stilinde uzmanlaşmak için kendi yaklaşımlarını tasarlamalarını sağlayan zengin bir eğitim araçları yelpazesi içerir.

YENİ-Academic Writer'ın hızlı kılavuzları ve eğitimleri etkileşimli derslere dönüştürüldü. Yerleşik bilgi kontrolleri olarak hizmet etmesi için bu derslere kendi kendine testler entegre edilmiştir.

YENİ-Özetleyici Değerlendirmeler — Bu düşük riskli sınavlar, öğrencilerin APA Tarzı kavramlardaki ustalığını ölçmek için tasarlanmıştır. Önyargısız dil, kaynak gösterme ve yazma stili dahil olmak üzere Academic Writer'ın hızlı kılavuzlarında ve eğitimlerinde ele alınan konularla ilgili toplam 75 kısa sınav vardır.

Hızlı Kılavuzlar-Bu kısa dersler, referans ve sayfa biçimlendirme, yazımda önyargıdan kaçınma ve daha fazlası dahil olmak üzere APA Stili akademik yazım için özel yönergeleri kapsar.

Öğreticiler-Hızlı kılavuzlardan daha uzun olan bu kılavuzlar, intihalden kaçınma, deneysel araştırma yürütme, makaleler için kaynak bulma ve daha fazlası gibi konularda derinlemesine bilgi sağlar.

Yüzlerce örnek-150'den fazla örnek referansla birlikte yaklaşık 30 tablo, şekil ve tam metin örneğine göz atın.

Erişim adresine veritabanları linkinden deneme erişimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.

NOT: Tüm veri tabanlarında olduğu gibi deneme erişimindeki veri tabanları için de erişim üniversitemiz IP’leri üzerinden sağlanmaktadır. Üniversite içerisinden erişimde herhangi bir problem olmamakta, üniversite dışından erişmek isteyen kullanıcılarımızın kütüphane web sayfasında bulunan “Veri Tabanlarına Uzaktan Erişimlinkindeki yönergeleri takip ederek bağlanmaları gerekmektedir.