Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2023-04-04

Ebscohost Veritabanları Deneme Erişimi



 

Ebscohost platformu üzerinden erişim sağlanan EBSCO eBook Academic CollectionCINAHL-Ultimate Collection ve MEDLINE-Ultimate veritabanları 01 Haziran 2023 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

EBSCO eBook Academic Collection

Kullanıcı sınırı bulundurmadan 221.905’ten fazla e-kitaba erişim sağlayan EBSCO eBook Academic Collection hem sayı hem de içerik bakımından son derece kapsamlı bir disiplinlerarası tam metin e-kitap veri tabanıdır. EBSCO eBook Academic Collection’ın sunduğu kapsamlı içerik, araştırmacıların ihtiyaçlarına en uygun kaynaklara en hızlı şekilde erişmelerini sağlamaktadır. İçeriğinde;

  • Satınalma değeri 37 milyon doların üstünde olan 221.905+ disiplinlerarası akademik e-kitap,
  • Harvard University Press, Cambridge University Press, MITPress, University of California Press gibi en önemli 180+ üniversite yayınevi tarafından yayımlanan 89.700’den fazla e-kitap,
  • Elsevier, Taylor & Francis, Sage, John Wiley gibi önde gelen yayıncılara ait binlerce e-kitap,
  • CHOICE Dergisi’nin Seçkin Akademik Başlıklar Listesi’nde yer alan 2.880+ e-kitap,
  • 50’den fazla dilde sağlanan kaynak bulunmaktadır.

 

CINAHL-Ultimate Collection

CINAHL Ultimate, hemşirelik, ebelik ve destek sağlık bilimleri profesyonelleri için yeni otorite araştırma aracıdır. En iyi hemşirelik dergilerini tam metin olarak içerir.

 

MEDLINE-Ultimate 

MEDLINE Ultimate, tıp uzmanları ve araştırmacıları için eşsiz kanıta dayalı ve hakemli tam metin içeriği sunar. En iyi tıp dergilerini tam metin olarak içerir.

 

UZAKTAN ERİŞİM KILAVUZU

Erişim adresine veritabanları linkinden deneme erişimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.