Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2023-03-21

Infobase Fizik Tedavi Video Veritabanı Deneme Erişimi



 

 

255 Başlık, 2200 Video Klibi, 185 saat program içeren Infobase Fizik Tedavi Video Veritabanı 19 Nisan 2023 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME: Erişim nku uzantılı mail adreslerinize gönderilen kullanıcı adı ve şifre ile gerçekleştirilmektedir. 

Infobase Fizik Tedavi Video Veritabanı

Fizyoterapistler ve fizyoterapist asistanları, yaralı hastaların tamamen iyileşmesine ve mümkün olan en kısa sürede normal rutinlerine dönmesine yardımcı olmak için insan vücudunu tam olarak anlamalarına ve hem yaygın hem de nadir rahatsızlıkları kolayca tanıma yeteneğine güvenmeleri gerekir. Bu koleksiyon, fizik tedavi öğrencilerinin önemli teknikleri ders kitaplarının tek başına yapamayacağı şekillerde öğrenmelerine ve uygulamalarına yardımcı olacak. Wolters Kluwer Health, Castalia Media, Healthy Learning, U.S. Kinesiology Training Institute ve PESİ içerikleri bulunmaktadır. Gelecek vadeden fizyoterapistler, germe tekniklerinden kaval kemiği sarmaya kadar çok çeşitli fizik tedavi müdahalelerini ve muayenelerini kapsayan kısa eğitici kliplerin yanı sıra en iyi eğitmenlerden seminerler ve fiziksel ve mesleki terapinin tarihi üzerine derinlemesine belgeseller bulabilirler. Masaj ve biyomekanik bilgileri de bulunmaktadır.

Videoları sınıfta   kullanın:

 • Anlatım ve sınıf içi kullanım için uygun şekilde bölümlere ayrılmıştır

• Herhangi bir konumdan sınırsız erişim kampüste veya dışında

• Tablet ve mobil uyumlu

• Videolar kolayca LibGuides'e eklenebilir, uzaktan eğitim kursları, sosyal medya platformlar ve LMS'ler

• Altyazılar, etkileşimli transkriptler, alıntılar, Google Çeviri ve daha fazlası

• Çalma listeleri oluşturun ve paylaşın; önceden hazırlanmış klipler, tam videolar veya özel segmentler

Özel Testler:94 bölümlük bir dizi özel sunum varus ve valgus dahil fizik tedavide kullanılan testler diz, parmak, bilek ve dirsek için stres testleri; Trendelenberg testi; 90–90 düz bacak testi; diz kapağı  testi; McMurray testi; ön/arka nervür sıkıştırma testi; Milgrim testi; ve daha fazlası Bantlama ve Sarma Prosedürleri—41 parçalı spor hekimliği için sarma ve bantlama serisi, farklı türde bant ve elastik sargıları kapsayan, RICE yöntemi ve sarma ve bantlama adımları çok çeşitli burkulmalar, morluklar ve diğer yaralanmalar.

Eklem Mobilizasyonlari:14 bölümlük bir dizi dahil olmak üzere eklem mobilizasyon tekniklerine ilişkin ayrıntılar posterior kaymalar, subtalar kaymalar, tibial kaymalar, humerus kaymalar, ulnar kaymalar ve radyokarpal kaymalar

Proprioseptif nöromüsküler Fasilitasyon: yedi bölümlük bir dizi D1 gösteriliyor fleksiyon, D1 uzantısı, D2 fleksiyon ve D2 ekstansiyon germe teknikleri.

Fizik Tedavi Tarihi: Beden eğitimi, tıptaki gelişmeler, çocuk felci salgını ve Dünya Savaşları fizik tedavinin büyümesini etkilemiştir. Ayrıca tarihteki fizik tedavi uygulamalarını tartışır.

Spor Masajı: ki saat spor masajı içerir. 13 seans masaj detaylandırma: koşucular, bisikletçiler, yüzücüler ile çalışmak için araçlar, tenisçiler ve diğer sporcular.

Dejeneratif Tedavi Stratejileri Eklem Hastalığı: Ağrının Üstesinden Gelmek ve İşlevi İyileştirme: Bir Ders—vaka çalışmaları ve hasta sunumları ve incelemeleri. Değerlendirme sürecinin temel adımlarını detaylandırarak patoloji, değerlendirme teknikleri ve kavramları, özellikle dejeneratif eklem değerlendirme ve tedavi etme becerilerini içerir.

Spor Sarsıntısında Yeni Paradigmalar: Son araştırma ve gelişmeler beyin sarsıntısı alanları yaralanmanın ölçümleri ve mekanizmaları, fizyolojik iyileşme, tekrarlanan yaralanmanın etkileri ve bu yaralanma ile ilgili gelişen yasal ortam

Erişim adresine veritabanları linkinden deneme erişimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.