Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2021-10-21

McGraw Hill Veritabanları Deneme Erişimi



 

McGraw Hill yayınevinin, Tıp & Sağlık Bilimleri, Eczacılık ve Mühendislik alanları için geliştirdiği özel koleksiyonları 19 Kasım 2021 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Deneme erişiminde olan veritabanları;

  • AccessMedicine,
  • AccessPharmacy,
  • AccessEmergencyMedicine,
  • AccessSurgery,
  • AccessPediatrics
  • AccessEngineering

McGraw Hill Yayınevi’nin Genel, Klinik ve Uygulamalı Tıp alanında en güçlü veri tabanıdır.

Yeni nesil eğitim ve öğretim materyali olarak kullanılan ve ders müfredatına uyarlanabilen (içerik haritası) AccessMedicine veritabanında yer alan diğer özellik ve içerikler:

  • Olgu (Vaka Dosyası) Temelli Eğitim: En önemli konuları kapsayan en yaygın kitaplar (Case Files Series dahil) ve gerçek hayattan alınan vaka çalışmaları
  • İndirilebilir Görseller: Görsel teşhisi kolaylaştıran binlerce fotoğraf ve görsel materyal. Sunum ve Eğitim amaçlarıyla kaydedilebilir ve indirilebilir.
  • Çalışma Materyalleri: Sınavlara hazırlık için Kapsamlı Soru & Cevap bankası, Öz Değerlendirme ve Kurul ve Lisans sınavlarında yardımcı olacak hazırlık sınavları
  • Hızlı Başvuru araçları, yatarak ve ayakta tedavi gören hastalar için rehberler
  • Bütünleşik İlaç veritabanı (fiyat bilgisi dahil): İngilizce dilinde yazdırılabilir hasta bilgilerini içeren raporlar ve muadil ve markalı ilaçların dozajlarına, endikasyonlarına ve yan etkilerine içeren İlaç veritabanı (drug database)
  • Sürekli Tıp Eğitimi: Continuing Medical Education (CME)
  • Multimedya: Human anatomy tool, diagnostic reasoning lectures, ve the Harrison’s podcast series

UZAKTAN ERİŞİM HAKKINDA BİLGİLENDİRME:

Bu kaynaklara uzaktan erişebilmeniz için ücretsiz bir MyAccess profili oluşturmanız gerekmektedir. Bu aynı zamanda favori içeriğinizi kaydetmenize, materyalleri düzenlemek için klasörler oluşturmanıza ve etkileşimli inceleme sorularına erişim elde etmenize olanak tanır. MyAccess profilinizi ilk kez kampüs içindeyken oluşturabilirsiniz. Kampüs dışındayken proxy sunucusu aracılığıyla oluşturmanız gerekmektedir.

 

McGRAW HILL yayınevinin Eczacılık alanında geliştirdiği ve ABD’de eczacılık eğitimi / board sınavı (NAPLEX) en çok kullanılan veritabanıdır. Düzenli olarak güncellenen, eczacılık eğitiminin değişen taleplerini karşılamak üzere tasarlanmış çevrimiçi kaynaktır. AccessPharmacy, kullanıcılara önde gelen eczacılık referanslarını keşfetmeye, müfredat konularını taramaya, ilaçları ve takviyeleri araştırmaya ve kullanıcılara eczacılık ile ilgili en son haberler ile bilgilerini güncel tutmalarına olanak tanır. Görsel vakalar ve vaka çalışmaları ile öğrencilerin karar verme yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olur.

 

McGraw Hill Yayınevi’nin Acil Tıp alanında en güçlü veri tabanıdır. McGraw Hill Medical'den AccessEmergency Medicine, acil servisin (ED) acil ihtiyaçlarının tümünü tek bir platformda karşılamaya yardımcı olur. Düzenli olarak güncellenen bu kapsamlı Kütüphane, acil tıp kaynağı, nörolojik ve pediatrik acil durumlardan zehirlenme ve travmaya kadar AS'de karşılaşılan geniş bir şikayet yelpazesi için hızlı tanı ve tedavi yanıtları sağlar - herhangi bir cihazda optimize edilmiş görüntüleme için özel olarak tasarlanmıştır.

Önde gelen acil tıp ders kitapları: Dünyanın önde gelen acil tıp metni, Tintinalli'nin Acil Tıp kitabı ve ders kitabı ve konu güncellemeleriyle birlikte en güncel acil tıp metinleri ve pediatrik referanslardan oluşan sağlam bir koleksiyon.

Prosedürel videolar: Dijital olarak ayrıntılı acil tıp ve pediatrik prosedür videolarının en eksiksiz koleksiyonu - kullanıcılara temel ve ileri beceri prosedürleri, kısa müdahaleler ve karar kurallarının uygulanması konusunda yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Etkileşimli Öz Değerlendirme: Asistanlara, katiplere, yeniden sertifika alan doktorlara ve çocuk doktorlarına sınavlara hazırlanmalarında yardımcı olmak için tasarlanmış 3.000'den fazla inceleme Soru-Cevap.

Entegre İlaç Veritabanı: Jenerik ve markalı ilaçlar için dozlamayı, endikasyonları ve advers reaksiyonları hızlı bir şekilde arayın ve hem İngilizce hem de İspanyolca olarak mevcut olan hasta broşürlerini yazdırın.

Hasta Eğitimi: Yetişkinler, pediatri, ilaçlar ve akut ortamlar için kapsamlı, güvenilir sağlık bilgileri sağlayan özelleştirilebilir broşürler birden çok dilde mevcuttur.

Katiplik Köşesi: Metin referansları, vaka dosyaları ve katiplerin rotasyonları sırasında gözlemleyebilecekleri veya yardımcı olabilecekleri temel kavramlar ve prosedürler hakkında videolar dahil olmak üzere tüm katibe özel kaynakları bir araya getiren paha biçilmez bir kaynak.

McGraw Hill Yayınevi’nin Genel, Klinik ve Uygulamalı Tıp alanında en güçlü veri tabanıdır. Uzmanlara, klinisyenlere, araştırmacılara ve tüm sağlık çalışanlarına çok zengin bir cerrahi içerik sunmaktadır. Ameliyat vaka senaryoları, çok çeşitli ameliyat videoları, interaktif görüntü, güncellenmiş içerik, semptom veya hastalıklar ile ilgili ayırıcı tanılar, ameliyatlarla ilgili prosedürler, ilaç monografileri, ameliyat rotasyonunu destekleyecek ve kolaylaştıracak bir çok kaynak, vaka senaryoları, soru-cevap etkileşimi içermektedir.

McGraw Hill Yayınevi’nin Pediatri alanında en güçlü veri tabanıdır.

Önde gelen pediatrik ders kitapları: Katiplerin ve asistanların rotasyon veya eğitimlerinii başarıyla tamamlamalarına yardımcı olacak referanslar. AccessPediatrics, bir asırdan uzun süredir dönüm noktası niteliğindeki pediatrik metnin, Rudolph's Pediatrics'in tam olarak aranabilir ve eksiksiz içeriğini görüntülemek için tek yerdir ve ayrıca CURRENT Diagnostics & Treatment: Pediatrics and Lange Neonatology'yi sunar .

Hızlı Başvuru: Tıbbi uygulamada en sık karşılaşılan durumların ve bozuklukların kısa ana hatları, çalışma için yüksek verimli bir inceleme olarak veya klinik bir ortamda hızlı başvuru için kullanılsa da Texas Çocuk Hastanesi El Kitabından alınmıştır. Teşhisi ve klinik karar vermeyi doğrulamaya yardımcı olmak için aramada görüntüler ve algoritmalar da vurgulanır.

Kapsamlı multimedya kütüphanesi: Anatomi ve fizyolojiyi dinamik olarak gösteren ve keşfeden benzersiz bir prosedür ve konsept videoları koleksiyonu, asistanları kendi alanlarında uygulamalı çalışmalara hazırlamak için.

Pediatrik Kurul İncelemesi: Günümüzün pediatrik tahta sınavlarında görülen vaka skeç stilini yansıtan kapsamlı Soru-Cevap ile asistanları hazırlamak için tasarlanmıştır.

2 Dakika Tıp: Yeni tıbbi çalışmaların özlü ve küratörlü incelemeleri ve özetleri. Çalışmalar kanıta dayalı tıbbın değerlendirilmesi için derecelendirilir.

Entegre İlaç Veritabanı: İngilizce ve İspanyolca olarak sunulan yazdırılabilir hasta broşürleri ile jenerik ve marka ilaçlar için pediatrik doz, endikasyonlar ve advers reaksiyonları hızlı bir şekilde arayın.

Staj Köşesi:  Hedeflenen metinler ve vaka çalışmaları dahil olmak üzere tıp öğrencilerinin pediatrik tıpta başarılı bir rotasyon için ihtiyaç duyduğu eksiksiz bilgi kapsamını edinin.

McGraw Hill Yayınevi’nin pek çok mühendislik alanındaki ders kitaplarını (textbook) bir araya getirmektedir.  Access Engineering veri tabanı içeriğinde aşağıdaki konu başlıkları yer almaktadır:

  • Biyomedikal Mühendisliği
  • Kimya Mühendisliği
  • İnşaat Mühendisliği
  • İletişim Mühendisliği
  • Elektrik Elektronik Mühendisliği
  • Enerji / Petrol Mühendisliği
  • Çevre Mühendisliği
  • Malzeme Mühendisliği
  • Makine Mühendisliği
  • Endüstri Mühendisliği
  • Yazılım Mühendisliği
  • Operasyonel Yöneticilik
  • Schaum Serileri

Tüm mühendislik konularında yaklaşık 870 adet interaktif kitap, +4.000 interaktif grafik, indirilebilir tablo, +500 denkleme sahip +40 elektronik hesap tablosu, +900 özel eğitici video içeren, materyal özelliklerini öğretmek için özel olarak tasarlanan, McGraw Hill’in —DataVis™— adlı ödüllü veri görselleştirme aracına erişim sunmaktadır.

 

UZAKTAN ERİŞİM KILAVUZU

Erişim adresine veritabanları linkinden deneme erişimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.