Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2022-01-07

ProQuest Central Veritabanları Deneme Erişimi



İşletme, sağlık ve tıp, sosyal bilimler, sanat, beşeri bilimler, din, eğitim, bilim ve teknoloji dahil olmak üzere tüm ana konu başlıklarına yönelik 47 adet veritabanına erişim sağlayan ProQuest Central Veritabanı 30 Haziran 2022 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

ProQuest Central Hakkında

  • Güçlü, kullanıcı dostu bir platformda binlerce tam metin akademik dergi, ticari ve profesyonel başlık, gazete, dergi, tez, çalışma makalesi, vaka çalışmaları ve piyasa raporlarını bir arada içerir.
  • ProQuest Central, mevcut en geniş multidisipliner süreli yayın veritabanıdır. The Lancet, The New England Journal of Medicine, BMJ, MIT Sloan Management Review, Foreign Affairs, Journal of Marriage and Family ve Journal of Business Ethics’in de içinde bulunduğu binlerce yüksek kalitede bilimsel dergiye ProQuest Central aracılığı ile erişim sağlanabilmektedir.
  • Cambridge University Press, Springer, Nature, ve Emerald gibi dünyanın en önemli bilimsel yayıncılarından içeriğe erişim sağlanabilmektedir.
  • BMI Research, Economist Intelligence Unit (EIU), Oxford Analytica, Oxford Economics ve Experian’nın da arasında yer aldığı sağlayıcılardan endüstri, ülke ve şirket raporları koleksiyon içerisinde yer almaktadır.
  • Birçok farklı yayın türü içeren koleksiyonda, New York Times, Wall Street Journal, Washington Post, Chicago Tribune, Financial Times, Le Monde ve The Guardian dahil olmak üzere yerel, ulusal ve uluslararası haber kaynakları tam metin olarak yer almaktadır.
  • CBS 60 Minutes belgesel video serisinin yanı sıra New York Times ve Washington Post’tan günlük videolar da içerikte yer almaktadır.
  • arXiv.org, NBER, RePEc, INSEAD, ve OECD gibi sağlayıclardan 2 milyonun üzerinde çalışma kağıdına ProQuest Central içerisinden erişim sağlanmaktadır.

Veritabanları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

 

UZAKTAN ERİŞİM KILAVUZU

Erişim adresine veritabanları linkinden deneme erişimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.