Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2021-03-10

Annual Reviews Deneme Erişimi



 

1932’den bu yana konusunda öncü bilim insanları tarafından yapılan kapsamlı araştırmaları yayınlayan Annual Reviews Veri Tabanı 09 Mayıs 2021 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Annual Reviews, 1932 yılında bilim insanlarının sürekli eksikliğini hissetikleri bir duruma çözüm sunmak amacıyla sivil inisiyatif alınarak kurulmuştur. Annual Reviews’te farklı disiplinlerdeki en önemli araştırmaları sizin için okuyan ve değerlendiren bir otoritenin çalışmalarına ulaşabilirsiniz. Günümüzde araştırmacılar için en önemli unsurlar olan kendi alanlarındaki en son gelişmeleri takip etmek ve iş birliği fırsatları yakalamak adına eşsiz bir kaynak konumundadır. Konu hakkında hiçbir bilgisi olmayan yeni araştırmacılar için ise referans kaynağı olarak kullanılması gerekir.

Annual Reviews’ün uzman komitesi, mevcut eğilimleri, büyük ilerlemeleri ve bilimsel ekosistemde devam eden araştırma zorluklarını ele alan konuları tartışmak ve seçmek için her yıl bir araya gelmektedirler ve Annual Reviews yazarları araştırmacılara, öğrencilere, analistlere, politika belirleyicilere, gazetecilere ve halka hitap ederken her alandaki en güncel konuları belirleyerek buna göre yayın yapmaktadırlar.

14 dergisi, 2017 Edition Journal Citation Reports®'ta (Clarivate Analytics) 19 kategoride, etki faktörü sıralamasında ilk sırada yer alan Annual Reviews, ortalama uzunluğu 24 sayfa olan makaleler içermektedir ve tıp ve fizyoloji alanındaki Nobel Ödülü kazanan yazarların %56’sı ve kimya alanındaki Nobel Ödüllü yazarların da %42’si Annual Reviews için yazmıştır.

2020’nin Genel Değerlendirmesi: Hangi Konular En Çok İlgi Çekti ve Okundu?

Annual Reviews 2020 yılı içinde en çok okunan değerlendirme makalelerini derledi. 51 farklı dergisinde 1,158 makale yayımlanırken, acaba en çok hangi konular ilgi çekti? Aşağıda her bir ana konu alanında en çok tıklanan yayınları sizler için derledik. Deneme erişimi süresince tüm bu yayınlara erişiminiz olacaktır.

Erişim adresine veritabanları linkinden deneme erişimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.

NOT: Tüm veri tabanlarında olduğu gibi deneme erişimindeki veri tabanları için de erişim üniversitemiz IP’leri üzerinden sağlanmaktadır. Üniversite içerisinden erişimde herhangi bir problem olmamakta, üniversite dışından erişmek isteyen kullanıcılarımızın kütüphane web sayfasında bulunan “Veri Tabanlarına Uzaktan Erişimlinkindeki yönergeleri takip ederek bağlanmaları gerekmektedir.