Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2021-05-23

Cambridge Archive Editions Yakın ve Orta Doğu Koleksiyonu Dijital Arşivi ve Cumhuriyet Gazetesi Dijital Arşivi Deneme Erişimleri



Bulunduğumuz coğrafyada yaşanmış olan ve kayıt altına alınmış birçok önemli tarihi gelişmenin evraklarına ve dokümanlarına erişim imkanı sağlayan Cambridge Archive Editions Yakın ve Orta Doğu Koleksiyonu Dijital Arşivi ve  1924 yılında yayın hayatına başlamış Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana tüm tarihine ilk elden tanıklık eden yegane yayın olan Cumhuriyet Gazetesi Dijital Arşivi, 20 Haziran 2021 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Cambridge Archive Editions Yakın ve Orta Doğu Koleksiyonu Dijital Arşivi: Bulunduğumuz coğrafyada yaşanmış olan ve kayıt altına alınmış birçok önemli tarihi gelişmenin evraklarına ve dokümanlarına erişim imkanı sağlayan bu önemli arşiv içerisinde Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti tarihine tanıklık eden bir çok arşiv dokümanı derlenip özel bir seçki halinde sunulmaktadır. 16’ncı yüzyıldan 1950’li yıllara kadar olan geniş bir tarih aralığında araştırma yaparken şahit olacağınız ve bulacağınız kaynakların her biri bir başka kapıyı size açacaktır.

Cumhuriyet Gazetesi Dijital Arşivi: Cumhuriyet Gazetesi 1924 yılında yayın hayatına başlamış Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana tüm tarihine ilk elden tanıklık eden yegane yayın olarak hayatını sürdürmektedir. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana günlük hayatla ilgili bilgilerden , önemli tarihi kavşakların nasıl yaşandığına dair detaylı tüm haberler bu gazete arşivinde yer almaktadır.

Erişim adreslerine veritabanları linkinden deneme erişimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.

NOT: Tüm veri tabanlarında olduğu gibi deneme erişimindeki veri tabanları için de erişim üniversitemiz IP’leri üzerinden sağlanmaktadır. Üniversite içerisinden erişimde herhangi bir problem olmamakta, üniversite dışından erişmek isteyen kullanıcılarımızın kütüphane web sayfasında bulunan “Veri Tabanlarına Uzaktan Erişim” linkindeki yönergeleri takip ederek bağlanmaları gerekmektedir