Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2022-10-21

Cambridge University Press Deneme Erişimi



Cambridge University Press tarafından yayınlanan Cambridge Journals, Cambridge University Press eBooks, Cambridge University Press  Homsy Akışkanlar Mekaniği Laboratuvarı, Cambridge University Press Stahl Psikiyatri Koleksiyonu ve Cambridge University Press Shakespeare Koleksiyonu 30 Kasım 2022 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Cambridge Journals

450’dan fazla hakemli bilimsel dergisini ve 42,000’den fazla akademik kitabını çevrimiçi olarak abone kurumlara sunmaktadır. Sunduğu bilimsel yayınlar tüm disiplinlere hitap eder. TIP, Mühendislik, Fizik, Sosyal Bilimler, Matematik, Psikoloji ve daha bir çok konu başlığında büyük bir bilimsel hazneye erişimi sunar.

1534 yılında yayın hakkını elde Cambridge University Press, dünyanın ilk akademik yayınlarını çıkaran kurum olarak dikkat çekmektedir. Bir üniversite yayınevi olarak temel yayın amacı bilime katkı sağlayacak bir yayınevi olmak olan Cambridge University Press, dünyaca ünlü bilim insanlarının tarih boyunca bünyesinde yayın yapmaları ve çalışmalar yapmasıyla dikkat çekmiştir. Sir Isaac Newton, Albert Einstein, Stephen Hawking ve Noam Chomsky gibi insanlık tarihine yön veren bilim insanlarının çalışmaları yaptığı üniversite ve yayınlarını yaptıkları yayınevi olarak “saygınlık” kavramını temsil eder.

Cambridge University Press eBooks

Cambridge Core, 35 konu alanında 44.000’den fazla e-kitaba erişim sunar.

 

Cambridge University Press  Homsy Akışkanlar Mekaniği Laboratuvarı

Dünyanın en tanınmış Akışkanlar Mekaniği dergisi olan Journal of Fluid Mechanics’i yayımlayan Cambridge University Press’ten akışkanlar mekaniği konusunda multimedya içerik sunan yepyeni bir kaynak sunulmaya başlanmıştır. Akışkanlar Mekaniği konusunda laboratuvar çalışmaları yapan ve bu çalışmaların multimedya içeriklerini hazırlamasıyla tanınan G.M. Homsy’nin kendi adını taşıyan Homsy – Akışkanlar Mekaniği Laboravutarı artık okuyucuların hizmetine sunulmaya başlandı

Deneme erişimi olarak erişime açılan bu kaynak, içerisinde bir çok farklı Akışkanlar Mekaniği ders içeriğini barındırır.Özellikle Mühendislik temel eğitimi ile Fizik departmanlarının yoğunlukla yararlanabileceği online ders kaynağı olarak sunulabilir. 8 ana ders modülünde 800’den fazla multimedya içeriği sunar. İnteraktif uygulamaları ile değişkenlerin nasıl etki ettiğini gözlemleyebilirsiniz. Math-Jax uygulaması sayesinde en doğru matematiksel formüllerin oluşturulmasını sağlar.

Ana Konu Başlıkları;

 

Cambridge University Press Stahl Psikiyatri Koleksiyonu

Cambridge University Press’ten özel bir seçki. University of California’da yürüttüğü çalışmalarla ünlenen Stephen M. Stahl’in kendi yayınları ve birlikte çalıştığı diğer uzmanların hazırladığı yayınlardan oluşan 26 kitaplık özel bir seçkidir. Özellikle “Prescriber’s Guide” adlı yayın geçtiğimiz sene Türkiye’de özel olarak en çok talep gören Tıp kitaplarından biri olmuştur. Kitapların hepsinin 2021 yılında yayımlanmış olması, Psikiyatri alanında en güncel konulara ve bilgilere erişimi olanaklı kılar. İlaç etkileşimleri ve en yeni yapılan laboratuvar çalışmalarına dair bilgiler de yer almaktadır.

Cambridge University Press Shakespeare Koleksiyonu

Cambridge University Press’ten edebiyat ve sanat dünyasına katkı sağlayacak yepyeni bir kaynak. Cambridge Shakespeare ile Shakespeare’in tüm eserlerini tam metinleri ile Shakespeare’in eserleri ile ilgili yazılmış yüzlerce deneme, değerlendirme ve makaleyi bulabileceğiniz bütünleşik bir kaynak sunuluyor.

2021 yılı Prose Ödülleri kapsamında “ En iyi Elektronik Ürün” kategorisinde finale kalmış, titizlikle hazırlanmış özel bir içeriği hizmetinize sunuyoruz. Shakespeare’in edebi yorumlamasını ve bilmeyenler için rehber niteliğinde yönlendirmesiyle “Emma Smith’in Shakespeare Rehberi” içeriği de koleksiyona eklenmiştir. Tüm bunlara ilave olarak Folger Shakespeare Library koleksiyonundan, eserleri okumaya yardımcı olacak destekleyici materyalleri de sunmaktadır


 

 

Erişim adresine veritabanları linkinden deneme erişimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.

NOT: Tüm veri tabanlarında olduğu gibi deneme erişimindeki veri tabanları için de erişim üniversitemiz IP’leri üzerinden sağlanmaktadır. Üniversite içerisinden erişimde herhangi bir problem olmamakta, üniversite dışından erişmek isteyen kullanıcılarımızın kütüphane web sayfasında bulunan “Veri Tabanlarına Uzaktan Erişimlinkindeki yönergeleri takip ederek bağlanmaları gerekmektedir.