2020-04-02

Cambridge University Press’ten; Cambridge Companions ,Cambridge Histories ve Cambridge Elements Serileri Deneme Erişimi

Cambridge University Press’ten; Cambridge Companions ,Cambridge Histories ve Cambridge Elements serileri 31 Mayıs 2020 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Cambridge University Press’in özel seçkisi olan bu Koleksiyon içerisinde dünyaca ünlü felsefe akımlarından, edebiyat eserlerine, tartışma konusu olan konulardan bilimin temellerine bir çok farklı alandaki başlığın giriş seviyesinden başlayarak anlatılıp, uzmanlaştırarak bitirdiği bütünleşik eserlerdir. Her biri kendi alanında uzman olan kişilerce yazılmış olup, Cambridge Companion editöryal ekibinin emeğiyle aynı standartı yakalayacak biçimde zengin bir anlatı düzeyine çekilmiştir.

Bilimin temel yapı taşı olan kişilerden, en çok merak edilen konulara bir çok alanda anlaşılabilir ve okunabilir bir İngilizce ile hazırlanmış bu ansiklopedik yayınlar, araştırmasına yeni başlayan ya da edindiği bilgileri en günceliyle tazelemek isteyen tüm okuyucuların ilgiyle faydalanabileceği yayınlardır.

Kullanım Kılavuzu

Başlık Listesi

Cambridge University Press’ dünyanın en geniş kapsamlı Tarih Araştırmaları Koleksiyonunu sunuyor.

Cambridge University Press’in Tarih alanında araştırma yapmak isteyen tüm araştırmacılara farklı bir çok disiplinde derlenmiş biçimde sunduğu bu temel danışma kaynağı tarihin karanlık yüzüne ışık tutmakta. Koleksiyonun ilk kitabı 1902 yılında yayımlanmış olup, hali hazırda 15’ten fazla konu alanında 400’ten fazla cilt yayınıyla kapsamlı bir biçimde Dünya Tarihini araştırmacıların önüne sunmaktadır.

Başlıca Konu Kapsamı;

• Antik Dünya Tarihi
  • Avrupa Tarihi (1000 yılından günümüze)
  • Ekonomi Tarihi
  • Tarih (Genel) 1500’den önce ve sonra olmak üzere
  • Fikirler Tarihi
  • Orta Doğu Tarihi
  • Orta Çağ Edebiyatı
  • 20’nci Yüzyıl Felsefesi
  • Bilim ve Teknolojinin Tarihi

Cambridge University Press akademik kitap yayıncılığına yepyeni bir bakış açısı.. Cambridge Elements. Orjinal, özlü ve danışma kaynağı olan inovatif araştırma içeriğini sunuyoruz. Konusunun en önde gelen akademik uzmanlarınca hazırlanmış, konuya özel olarak tasarlanan kapsayıcı birincil kaynaklar.

Dijital Çağ’ın gereklerine uygun olarak bu çağın okuyucularına göre tasarlanmış, bilgiyi istenildiğini gibi sunan Cambrige Elements ile araştırma süreçlerinize keyif alarak ve bilginize bilgi katarak başlayacaksınız

Elements Nedir?

• Gündemdeki konularla ilgili en hızlı ve kapsayıcı biçimde hazırlanan içeriklerdir
  • Ilgili konuda, otorite Kabul edilen bilim insanlarınca hazırlanır ve hakem sürecine girer
  • İçerik editörleri konu hakkında daha önce Yayın yapmış uzmanlarca derlenir
  • 30,000 kelimeye kadar olacak biçimde kısa içeriklerde oluşur (40 ile 75 sayfa arası)
  • Tamamiyle elektronik olarak sunulur

Elements İçeriğinde Ayrıca;

• Ilgili disiplinin inşa edildiği bilgi temeline analitik yaklaşımlarla anlaşılabilir açıklamalar getirir
  • Özgün, sınırları aşan ve geleceğe yön verecek bulguları yorumlayan içerik yaratılır
  • “Masterclass” denilen uzmanlık eğitimlerine ve uzmanlık kılavuzlarına yönlendirme yapar.
  • En yeni teknolojiler veya bilimsel protokolleri açıklar (TIP ve Mühendislikte).

Başlık Listesi

UZAKTAN ERİŞİM KILAVUZU