Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2021-10-20

Dar Almandumah veritabanları Deneme Erişimi



İçeriği tamamen Arapça olan Dar Almandumah veritabanları Edusearch, HumanIndex, IslamicInfo, AraBase, EcoLink, Mandumah Dissertations 15 Kasım 2021 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Alanında önemli bir kaynak olan Dar Almandumah veritabanları içeriği tamamen Arapça olup, bu anlamda benzersiz bir içeriğe sahiptir. Büyük ve gelişen içeriği (1.000.000’un üzerinde çalışma) ile Dar Almandumah veritabanları, Arap Körfez ülkeleri ve genel olarak Arap dünyasında öne çıkan ve en çok kullanılan kaynaklar haline gelmiştir.

Tam metin içerik ile Arapça süreli yayınlarda ve akademik dergilerdeki araştırma ve çalışmaları bir araya getiren Dar Almandumah veritabanları, 1500’ten fazla akademik dergi, 2000’in üzerinde konferans başlıkları ve 100.000’in üzerinde tez içermektedir.  

Dar Almandumah veritabanları şu şekildedir:

  • Edusearch
  • HumanIndex
  • IslamicInfo
  • AraBase
  • EcoLink
  • Mandumah Dissertations

EduSearch: Eğitim ve sosyal araştırmalarda tam metin içeriği ile başlıca kaynaktır. EduSearch, eğitim, öğrenim ve diğer sosyal bilimler alanlarındaki profesyoneller ve araştırmacılar için muazzam bir portaldır. EduSearch bu dallarda yayımlanmış hemen hemen tüm Arapça dergileri ve konferans araştırmaları ile seminerleri kapsar.

HumanIndex: Beşeri Bilimler alanındaki araştırmalar için önemli bir kaynaktır. Bu uzmanlaşmış ilk Arap veritabanı, akademisyenler ve profesyoneller için birincil kaynak olmuştur. Veritabanı, Beşeri Bilimlerde Arapça yayınlanan hemen hemen tüm akademik dergileri ve konferans bildirilerini kapsar.

IslamicInfo: İslam ve Hukuk Çalışmaları alanında araştırma kaynağıdır. İslam ve Hukuk Çalışmaları’nda uzmanlaşmış ilk Arap veritabanıdır. Akademisyenler ve profesyoneller için birincil kaynak niteliğindedir. İslam ve Hukuk Çalışmaları alanında yayımlanmış konferans ve seminer bildirilerinin yanında hemen hemen tüm Arapça akademik dergileri kapsamaktadır.

AraBase: İslam ve Hukuk Çalışmaları alanında araştırma kaynağıdır. İslam ve Hukuk Çalışmaları’nda uzmanlaşmış ilk Arap veritabanıdır. Akademisyenler ve profesyoneller için birincil kaynak niteliğindedir. İslam ve Hukuk Çalışmaları alanında yayımlanmış konferans ve seminer bildirilerinin yanında hemen hemen tüm Arapça akademik dergileri kapsamaktadır.

EcoLink: Ekonomi ve İşletme Çalışmaları alanında araştırma kaynağıdır. Ekonomi ve İşletme alanlarında uzmanlaşmış ilk Arap veritabanıdır. Akademisyenler ve profesyoneller için birincil kaynak niteliğindedir. Ekonomi ve İşletme çalışmaları alanında yayımlanmış konferans ve seminer bildirilerinin yanında hemen hemen tüm Arapça akademik dergileri kapsamaktadır.

Mandumah Dissertations: Çeşitli akademik disiplinlerde Arap araştırmacı ve öğrenciler için ilk ve başlıca referans kaynağıdır. Arapça yüksek lisans tezlerini içeren en büyük veritabanıdır. Çeşitli Arap üniversitelerden 100.000 kadar tez sunmaktadır. DARALMANDUMAH, 50.000’den fazla tam metin tezin telif hakkına sahiptir.

Veritabanları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

 

UZAKTAN ERİŞİM KILAVUZU

Erişim adresine veritabanları linkinden deneme erişimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.