2021-02-26

EBSCO eBook Academic Collection, eBook University Press Collection ve MEDLINE Complete Veri Tabanları Deneme Erişimi

Ebscohost platformu üzerinden erişim sağlanan EBSCO eBook Academic CollectioneBook University Press Collection ve MEDLINE Complete veri tabanları 01 Mayıs 2021 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

MEDLINE Complete

PubMed veri tabanının dünya üzerindeki en kapsamlı tam metin derlemesi olan MEDLINE® Complete, en önde gelen tıp ve sağlık bilimleri dergilerinin birçoğunu gecikmesiz olarak erişiminize sunarak, tıp fakültelerindeki araştırmacılar için eşsiz bir araştırma deneyimi sunar.

Tıp alanında birincil danışma kaynağı olan ve bibliyografik versiyonu, TUBİTAK ULAKBİM EKUAL kapsamında ‘istisnasız’ tüm üniversitelere açık olan MEDLINE (PubMed) veri tabanında indekslenen dergilerin büyük bir kısmını hiçbir sınırlama getirmeden tam metin olarak içermektedir. Kapsamlı bir arşiv içeriği de sunan MEDLINE Complete, tıp literatürü içeriği açısından eksiksiz bir araştırma aracı olup ana konu başlığı olan tıp alanının yanı sıra, eczacılık, hemşirelik, veterinerlik ve hasta bakımı yönetimi gibi diğer ilgili alanlardaki araştırmacılar için de yüksek kaliteli dergileri tam metin olarak sunar.

İçeriğinde;

• 1.200'den fazla aktif, açık erişim olmayan tam metin dergi
  • 5.200’den fazla dergi için MeSH (Medical Subject Headings) konu başlığı
  • 1916’ya kadar uzanan tam metin kapsamı

Öne Çıkan Konu Başlıkları:

• Kardiyoloji
  • Farmakoloji
  • Obezite

eBook University Press Collection

Dünyada çapındaki 60’tan fazla üniversite yayınevi tarafından yayımlanan 37.400’den fazla disiplinlerarası e-kitaba erişim sağlayan bu geniş ve kapsamlı koleksiyon, teknolojiden edebiyata bilimden beşerî bilimlere ve çok daha fazlasına kadar uzanan geniş bir konu yelpazesi sunmaktadır. Akademik alanlardaki temel bilgilerden, ileri düzey araştırma konularına kadar, farklı düzeylerde kaynaklar içeren eBook University Press Collection, her seviyede çalışma yürüten öğrencilerin ve araştırmacıların tümüne hitap etmektedir.

Choice Dergisi Seçkin Başlıklar listesinden 1.540’tan fazla e-kitap içeren veri tabanı, Oxford University Press, Princeton University Press, Cambridge University Press, MIT Press, University of California Press, McGill-Queen’s University Press gibi lider üniversitelere ait yüksek kaliteli kaynaklara erişim sağlamaktadır.

Önemli başlıklardan bazıları:

• Moral Evil
  • Reproduction in Mammals: The Female Perspective
  • The Outer Limits of Reason: What Science, Mathematics, and Logic Cannot Tell Us

EBSCO eBook Academic Collection

Kullanıcı sınırı bulundurmadan 202.000’den fazla e-kitaba erişim sağlayan EBSCO eBook Academic Collection hem sayı hem de içerik bakımından son derece kapsamlı bir disiplinlerarası tam metin e-kitap veri tabanıdır. EBSCO eBook Academic Collection’ın sunduğu kapsamlı içerik, araştırmacıların ihtiyaçlarına en uygun kaynaklara en hızlı şekilde erişmelerini sağlamaktadır. Kullanıcı dostu arayüzü ve kullanımı kolay yönetim araçları ile akademik kütüphaneler için vazgeçilmez bir kaynak olan koleksiyon, içerdiği tüm e-kitapları sınırsız kullanıcı erişimi ile sunmaktadır ve yeni kitaplar ek ücret ödenmeden koleksiyona düzenli olarak eklenmektedir.

İçeriğinde;

• Satınalma değeri 37 milyon doların üstünde olan 200.000’e yakın disiplinlerarası akademik e-kitap
  • Harvard University Press, Cambridge University Press, MITPress, University of California Press gibi en önemli 175+ üniversite yayınevi tarafından yayımlanan 87.700’den fazla e-kitap
  • Elsevier, Taylor & Francis, Sage, John Wiley gibi önde gelen yayıncılara ait binlerce e-kitap