2020-04-19

Ebscohost Veri Tabanları Deneme Erişimi

Ebscohost Veri Tabanlarından Art & Architecture Source,  eBook Academic Collection  ve MEDLINE Complete 01 Temmuz 2020 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Art & Architecture Source

Art & Architecture Source veri tabanı; mimarlık, iç mimarlık, tasarım, çevre tasarımı, kentsel tasarım ve peyzaj mimarisi gibi alanlardaki araştırmalar için özel olarak hazırlanmış hem içerik hem de kapsam bakımından kendi alanında dünyadaki en kapsamlı tam metin veri tabanıdır. Uluslararası bir içeriğe erişim sağlayan bu otorite veri tabanı, Fransızca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca ve Felemenkçe yayımlanan en saygın süreli yayınları da içermektedir.

Bu veri tabanında;

• 770’ten fazla tam metin dergi
  • 480’den fazla hakemli tam metin dergi
  • 220’ye yakın tam metin kitap
  • Picture Desk ve diğer kaynaklardan sağlanan ve 63.000'den fazla görsel içeren koleksiyon
  • Kapsamı 1914’e kadar uzanan, arşiv niteliğinde içerik

Öne çıkan konular:

• İç mimarlık
  • Mimarlık ve mimarlık tarihi
  • Peyzaj mimarlığı
  • Arkeoloji
  • Endüstriyel tasarım
  • Sanat tarihi
  • Çağdaş sanat
  • Grafik tasarım
  • Ve ilgili diğer tüm alanlar

EBSCO eBook Academic Collection

Kullanıcı sınırı bulundurmadan 193.000’den fazla e-kitaba erişim sağlayan EBSCO eBook Academic Collection hem sayı hem de içerik bakımından dünyadaki en geniş kapsamlı disiplinlerarası tam metin e-kitap veri tabanıdır. EBSCO eBook Academic Collection’ın sunduğu kapsamlı içerik, araştırmacıların ihtiyaçlarına en uygun kaynaklara en hızlı şekilde erişmelerini sağlamaktadır. Kullanıcı dostu arayüzü ve kullanımı kolay yönetim araçları ile akademik kütüphaneler için vazgeçilmez bir kaynak olan koleksiyon, içerdiği tüm e-kitapları sınırsız kullanıcı erişimi ile sunmaktadır ve yeni kitaplar ek ücret ödenmeden koleksiyona düzenli olarak eklenmektedir.

İçeriğinde;

• Satınalma değeri 33,5 milyon doların üstünde olan 193.000’den fazla disiplinlerarası akademik e-kitap
  • Harvard University Press, Cambridge University Press, MITPress, University of California Press gibi en önemli 160+ üniversite yayınevi tarafından yayımlanan 81.000’den fazla e-kitap
  • Elsevier, Taylor & Francis, Sage, John Wiley gibi önde gelen yayıncılara ait binlerce e-kitap
  • CHOICE Dergisi’nin Seçkin Akademik Başlıklar Listesi’nde yer alan 2.570’ten fazla e-kitap
  • 50’den fazla dilde sağlanan kaynak

• Ekonomi ve Finans
  • Teknoloji
  • Müzik ve Tiyatro
  • Ve diğer tüm akademik alanlar

Konu Sınıflandırmasına göre E-kitap Sayıları:

Konu Başlığı

Felsefe, Psikoloji, Din

>19.510

MEDLINE Complete

PubMed veri tabanının dünya üzerindeki en kapsamlı tam metin derlemesi olan MEDLINE® Complete, en önde gelen tıp ve sağlık bilimleri dergilerinin birçoğunu gecikmesiz olarak erişiminize sunarak, tıp fakültelerindeki araştırmacılar için eşsiz bir araştırma deneyimi sunar.

Tıp alanında birincil danışma kaynağı olan ve bibliyografik versiyonu, TUBİTAK ULAKBİM EKUAL kapsamında ‘istisnasız’ tüm üniversitelere açık olan MEDLINE (PubMed) veri tabanında indekslenen dergilerin büyük bir kısmını hiçbir sınırlama getirmeden tam metin olarak içermektedir. Kapsamlı bir arşiv içeriği de sunan MEDLINE Complete, tıp literatürü içeriği açısından eksiksiz bir araştırma aracı olup ana konu başlığı olan tıp alanının yanı sıra, eczacılık, hemşirelik, veterinerlik ve hasta bakımı yönetimi gibi diğer ilgili alanlardaki araştırmacılar için de yüksek kaliteli dergileri tam metin olarak sunar.

İçeriğinde;

• 2.300’e yakın tam metin dergi
  • 5.200’den fazla dergi için MeSH (Medical Subject Headings) konu başlığı
  • 1916’ya kadar uzanan arşiv içeriği