Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2016-03-16

IMF eLibrary Deneme Erişimi



IMF eLibrary 15 Nisan 2016 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

IMF eLibrary küresel ekonomi, finans, gelişen pazarlar, ticaret vb. konularda süreli yayınlara, e-kitaplara ve istatistiklere erişim imkanı sunan, içerisinde 310 tanesi kitap olmak üzere 15000 in üzerinde çeşitli kaynaklara ve bir milyondan fazla veri serisine erişim sağlayan bir veritabanıdır.

IMF eLibrary abonelere iş dünyasıyla ilgili araştırma yapmaya, analiz yapmaya, ekonomik ve finansal trendleri tahmin etmeye ve yatırım için seçenekleri filtrelemeye yarayan entegre bir online platform sunar. IMF eLibrary veri tabanı aşağıdaki elementlerden oluşmuştur:

  • eLibrary Text – Global ve bölgesel ekonomik ve finansal araştırma, tahmin ve analiz yapmanıza olanak sağlıyacak 15000’den fazla yayın
  • eLibrary Data – Bir çok veri tabanının içerisinde yer alan bir milyondan fazla istatistik serisine tek bir arayüzle erişim imkanı
  • eLibrary AREAER Online – Döviz oranları ile ilgili araştırma yapmaya olanak sağlayan özel bir veri tabanı (Annual Report on Exchange Arrangements and Exchange Restrictions—AREAER)
  • IMF.org – IMF kanalındaki resmi bilgilere ve haberleşmelere entegre erişim

 

Erişim adresine veritabanları linkinden deneme erişimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.