2019-10-31

ProQuest Veri Tabanları Deneme Erişimi

ProQuest Central, Periodicals Archive Online, ProQuest Historical Newspapers: International Collection ve ProQuest Historical Newspapers: U.S. Major Dailies  veri tabanları 29 Kasım 2019 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

ProQuest Central

ProQuest Central içerisinde Tıp, İşletme, Mühendislik, Mimarlık, Eğitim, Psikoloji, Ziraat, İlahiyat ve daha birçok konu başlığına yönelik 47 adet veritabanı içermektedir.

Veritabanından The Lancet, The New England Journal, The Wall Street Journal, Nature ve BMJ nin de içerisinde yer aldığı alanının en önemli dergilerine tam metin erişim sağlanmaktadır. İçerikte 16.471 adet Bilimsel Dergi, 4.462 Ticari Dergi, 2.812 Rapor ve 2.423 adet Gazete yer almaktadır. Veritabanı içerisinde toplam 30.903 yayın bulunmakta ve % 80’ine tam metin erişim sağlanmaktadır.

ProQuest Central binlerce bilimsel dergiden milyonlarca tam metin makaleye erişimi sağlamasının yanı sıra diğer bütünleşik kaynaklarda yer almayan bilgilere de erişimi  sağlamaktadır;

• İşletme, Psikoloji, Fizik, Sağlık ve Eğitim daha birçok alanda 100.000'den fazla tam metin belgesine erişim,
  • NBER ve OECD gibi sağlayıcılardan 450.000’nin üzerinde working papers erişimi,
  • Milyonlarca güncel endüstri ve Pazar raporu ve ülke profilleri,
  • Lancet, Nature, Science, New England Journals of Medicine, and Journal of International Business Studies gibi birçok popüler derginin son sayılarına tam metin erişimi sağlamaktadır.
  • Cambridge University Press, Springer, and Emerald gibi dünyaca ünlü yayıncıların yayınlarına erişimi sağlamaktadır.

ProQuest Central’ın bilimsel başlıklarının %80’den fazlası atıflanmış referans bağlantılıdır. Böylece atıf araştırması ve takibine imkan tanır.

Periodicals Archive Online

Periodicals Archive Online beşeri bilimler ve sosyal bilimler alanlarındaki elektronik dergilerin bilimsel dergilerin başlıca arşividir. Periodicals Index Online içerisinde indekslenmiş her geçen gün artan sayıdaki dergilerin tam metinlerine erişim sağlamaktadır.

Periodicals Archive Online 1. volume 1. sayıdan itibaren dijitalleştirilmiş 700’den fazla dergiyi içermektedir. PAO toplamda 3 milyondan fazla makaleye erişimi mümkün kılmaktadır. Periodicals Archive Online beşeri bilimler ve sosyal bilimler alanında yer alan 37 anahtar konu başlığındaki dergilerin tamamını kapsamaktadır. İngilizce haricindeki dillerde 100’den fazla yayın içermektedir.

KONU BAŞLIKLARI

•Sosyoloji

•Kadın Çalışmaları

ProQuest Historical Newspapers: International Collection

Araştırma için en çok aranan 50 gazeteden oluşan eşsiz bir dijital arşive sahiptir. Yüzyıllardır, gazeteler sadece önemli olaylar hakkındaki gerçekleri değil aynı zamanda günlük yaşamın sesleri ve kokularını yakalamak için önemli kaynaklar olmuşlardır. ProQuest Historical Newspapers gündelik kaşifler ve ciddi araştırmacıların tarihe tanıklık etmeleri için yüzyıllar gerisine digital olarak yolculuk etmelerine imkan tanır.

Ön sayfa başlıklar, sınıflandırılmış reklamlar, evlilik ve ölüm ilanları, karikatürler, röportaj, sergi reklamları, başmakaleler, doğum haberleri, fotoğraflar, ve daha bir çok makale türünü kombine ederek bugünün araştırmacılarına yardımcı olur. ProQuest Historical Newspapers arşivi, 55 milyondan fazla dijital sayfa içermektedir.

International Newspapers

• ProQuest Historical Newspapers: Chinese Newspapers Collection—1832-1953

• ProQuest Historical Newspapers: South China Morning Post—1903-1998*

• ProQuest Historical Newspapers: The Globe and Mail—1844-2014*

• ProQuest Historical Newspapers: The Guardian (1821-2003)& The Observer—(1791-2003)

• ProQuest Historical Newspapers: Irish Times (1859-2015*) & Weekly Irish Times—(1876-1958)

• ProQuest Historical Newspapers: Jerusalem Post—1932-2008

• ProQuest Historical Newspapers: The Korea Times—1956-2016

• ProQuest Historical Newspapers: The Scotsman—1817-1950

• ProQuest Historical Newspapers: The Times of India—1838-2008*

• ProQuest Historical Newspapers: Toronto Star—1894-2015*

ProQuest Historical Newspapers: U.S. Major Dailies

ProQuest Historical Newspaper: U.S. Major Dailies; En saygın beş ulusal ve bölgesel gazeteye erişim sağlar: The New York Times, Washington Post, Los Angeles Times, Chicago Tribune ve Wall Street Journal.

Basılı ve online versiyonlar ile, bu beş gazete araştırmacılara eş zamanlı olarak gazetecilik dengesi ve bakış açısıyla yerel, bölgesel ve küresel olayların eksiksiz ve zamanında yayınlanmasını sağlar. Arşivi 1980 e yılına kadar geri alabilirsiniz.

• The New York Times (1980'den günümüze) - ABD'de en iyi haber, konu ve sosyal değişimler analiziyle tanınan bir gazete.
  • Wall Street Journal (1984'ten günümüze) - küresel ve ulusal işraporlarının en yetkili tek kaynağı.
  • Washington Post (1987'den günümüze) - uluslararası politika ve politika, güvenlik ve ABD hükümetinin her yönüyle ilgili raporları ile kendini farklılaştırdı.
  • Los Angeles Times (1985'ten günümüze) - Amerikan Batı'sının bakışaçısı, göçmenlik, eğlence ve çevreye olan ilgisinden ötürü övgü aldı.
  • Chicago Tribune (1985'ten günümüze) - okuyucuları her gün Chicago bölgesinden, milletten ve dünyadan en son haberlerden haberdar etmek. Tribune, 1932'den beri 24 Pulitzer Ödülü kazanan, araştırmacı ve kamu hizmeti gazeteciliği konusunda bir üne sahiptir.