2020-04-02

Project Muse Veri Tabanı Deneme Erişimi

Project Muse Veri Tabanı 31 Mayıs 2020 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Project MUSE, aralarında dünyanın saygın üniversite ve eğitim kurumları olan 265’ten fazla yayınevinin tam metin akedemik yayınlarını araştımacılara ulaştırmaktadır. 700’den fazla tam metin dergi ve 55,000’den fazla tam metin elektronik kitabı ProjectMUSE kendi platformundan sunmaktadır. Bu içeriğin ortaya çıkarılmasında ilk aşama 1993 yılında Johns Hopkins University Press ve Milton S. Eisenhower Kütüphanesi’nin biraraya gelmesi ile oluşmuştur.

Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarında kitaplar ve dergiler içeriğinden oluşmaktadır. MIT Press, Princeton University Press, Harvard University Press ve Yale University Press gibi dünyanın en prestijli üniveristeleriyle beraber en önemli Fikir Kuruluşları ve Araştırma Enstitülerinin içeriklerinin yer aldığı bir sağlayıcıdır.

Yayınların içerdiği alanlar şu şekilde sıralanabilir;

• Bölgesel ve etnik çalışmalar
  • Sanat ve mimari
  • Yaratıcı yazım
  • Eğitim