Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2022-12-08

SPORTDiscus with Full Text Veritabanı Deneme Erişimi



Spor Bilimleri ve ilişkinli disiplinler ile ilgili kaynakları barındıran SPORTDiscus with Full Text 1 Ocak 2023 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

 

SPORTDiscus with Full Text veri tabanı nedir?

  • SPORTDiscus with Full Text veri tabanı, spor ve spor hekimliği araştırmaları için hazırlanmış eksiksiz bir veri tabanıdır.
  • Bu otorite veri tabanı, SPORTDiscus indeksinde en çok kullanılan dergilerin çoğu için tam metin erişim sunmaktadır.
  • Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Egzersiz ve Spor Bilimleri, Rekreasyon, Atletik Eğitim, Egzersiz Bilimi, Fitness, Fizik Tedavi , Beslenme ve Spor Yönetimi gibi çeşitli konularda 440’dan fazla aktif, tam metin ve hakemli dergi içermektedir.
  • Web of Science veya Scopus içerisinde indekslenen yüzlerce dergiye tam metin erişim imkanı sunar.
  • SPORTDiscus Veri Tabanı ile ilgil detaylı bilgi için buraya, konulara göre başlık listesini incelemek isterseniz de buraya tıklamayı unutmayınız.

Erişim adresine veritabanları linkinden deneme erişimlerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.

NOT: Tüm veri tabanlarında olduğu gibi deneme erişimindeki veri tabanları için de erişim üniversitemiz IP’leri üzerinden sağlanmaktadır. Üniversite içerisinden erişimde herhangi bir problem olmamakta, üniversite dışından erişmek isteyen kullanıcılarımızın kütüphane web sayfasında bulunan “Veri Tabanlarına Uzaktan Erişimlinkindeki yönergeleri takip ederek bağlanmaları gerekmektedir.