2021-03-12

World Scientific Publishing Veri Tabanı Deneme Erişimi

1991 yılında Nobel Derneği ile imzalanmış bir anlaşma üzerine kurulmuş özel bir yayınevi olan World Scientific Publishing veri tabanı 31 Nisan 2021 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

World Scientific Publishing,  1991 yılında Nobel Derneği ile imzalanmış bir anlaşma üzerine kurulmuş özel bir yayınevidir. Temel amacı Nobel Serileri konusundaki ders materyallerini okuyuculara ulaştırmak olan World Scientific Publishing; fizik, astronomi, kimya, fizyoloji/TIP, İktisat ve Edebiyat konusundaki bu serilerin geniş kapsamlı okuyucu çevresine ulaştırılmasını amaç edinmiştir. World Scientific Publishing, 1901 ile 2005 arasındaki Nobel Ders İçeriklerini yayımlamış ve tüm dünyada dağıtımını yapmıştır.

İçeriğinde 10,000'in üzerinde elektronik kitabin tam metnine ve 130'dan fazla bilimsel derginin tam metin makalelerine erişim mümkündür. Bütün Nobel Ödüllü yazarların yayınlarını bulabileceğiniz bu içerikler ile Bilim Dünyası’nı yakından takip edebileceksiniz.

İçerdiği konu baslıkları:

• Matematik
  • Fizik/Doğrusal Olmayan Bilim
  • Kimya/Materyal Bilimi/Nanoteknoloji
  • Bilgisayar Bilimi
  • Mühendislik
  • Çevre Bilimi
  • TIP ve Sağlık
  • Yaşam Bilimleri
  • İşletme ve Ekonomi
  • Genel ve Popüler Bilimler
  • Sosyal Bilimler ve Asya Çalışmaları

NOT: Tüm veri tabanlarında olduğu gibi deneme erişimindeki veri tabanları için de erişim üniversitemiz IP’leri üzerinden sağlanmaktadır. Üniversite içerisinden erişimde herhangi bir problem olmamakta, üniversite dışından erişmek isteyen kullanıcılarımızın kütüphane web sayfasında bulunan “Veri Tabanlarına Uzaktan Erişimlinkindeki yönergeleri takip ederek bağlanmaları gerekmektedir.